Našice – Preventivne grupne vježbe za zdravu kralježnicu

fizio1

Udruga „Fizioterapeut Našice“ krenula je sa novim programom „Grupne vježbe za zdravu kralježnicu „

 

Vježbe se izvode pod vodstvom fizioterapeuta koji radi korekcije i određuje tempo kao i program vježbi. Fizioterapeut slaže program vježbi, educira dijete i roditelje, te ih upućuje kako vježbati moraju svakodnevno kod kuće.

Odlučili smo se za grupni oblik vježbanja jer je djeci zanimljivije i lakše vježbati, te su motivirani, kao da se natječu tko može bolje, na takav način ni ne razmišljaju previše da vježbaju jer se kroz igru i šalu odrađuju vježbe.

Djeca danas jako puno vremena provode sjedeći, sve manje se kreću, a sve više sjede za računalom i u školi, također nose jako teške torbe, iz tih razloga sve više djece u razvoju ima problema sa raznim deformitetima kralježnice, najčešći je skolioza. Iz toga razloga pokušavamo kroz ovaj grupni program motivirati djecu na aktivnost, te pokušati smanjiti nastanak deformiteta uzrokovanih dugotrajnim sjedenjem.

Danas jako malo se pridaje važnost prevenciji, te mi uz ovakve akcije i programe pokušavamo spriječiti nastanak mnogih zdravstvenih problema, jer kako kažu da je puno lakše spriječiti,nego liječiti.

Cilj vježbi je ojačati leđnu i abdominalnu muskulaturu i time povećati stabilnost kralješnice. Jednako važno je i istezanje skraćene muskulature – mišića fleksora zadnje lože natkoljenice (hamstringsa), mišića quadratus lumboruma, mišića adduktora natkoljenice, te vježbe disanja.

Nadamo se da ćemo pokušati djecu motivirati na druženje, ukazati im na važnost vježbanja, bavljenja sportom, da i to može biti jednako zanimljivo kao i sjedenje za računalom za raznim društvenim mrežama i igricama.

Vježbe su besplatne, molim Vas da prijavite svoju djecu, kako bi sačuvali zdravlje njihove kralježnice, nakon dugotrajnog sjedenja i manjka aktivnosti u današnje vrijeme.

{igallery id=3180|cid=30|pid=1|type=random|children=0|addlinks=0|tags=|limit=0}

Više o našem radu na www.fizioterapeutnasice.hr

Predsjednih udruge:

Gabrijel Hmura,bacc.Physioth.,Bowen terapeut ( 095/520-9165 )

mail: [email protected]

Pročitajte još

This will close in 8 seconds