1. Našice Open – Nastupaju svi članovi Taekwoondo kluba Našice

U Našicama se u subotu, 1 lipnja, održava prvo otvoreno natjecanje u Taekwondou, 1. Našice Open.

Raspored natjecanja:

  • 9:15 h sastanak sudaca
  • 9:30 h svečano otvaranje i postrojavanje klubova
  • 10:00 h eliminacijske borbe

Na svečanom otvaranju nastupa Andrea Granat i plesni studio Shine, a u pauzi natjecanja našičke mažoretkinje Dora. Na natjecanju će u kategoriji KICK nastupiti natjecatelji 2008. do 2013. godišta. Kick je kategorija za najmlađe u kojoj je cilj udariti u vreću što više puta u zadanom vremenu od 20 sekundi. Članica, i mlada nada Taekwondo kluba Našice Tena Ilona Jukić u 20 sekundi napravi čak 92 udarca.

U isto vrijeme održat će se natjecanje u FORMAMA, prezentaciji naučenih tehnika, koja je vrlo zahtjevna i od natjecatelja iziskuje točne pokrete i potpunu koncentraciju. Najzanimljivije su svakako, BORBE, uz elektronske oklope kojima se prati svaki pokret i udarac. Također održat će se i borbe za male limače, od 2009. do 2012. godišta. U 12:30 h su finalne borbe.

“Htjeli bismo da ovo postane tradicija, ali i prepoznatljivi dio proslave Dana Grada Našica. Također cilj nam je kroz ovo natjecanje promovirati taekwondo u Našicama, ali i rad našeg kluba, te našim gostima, naš grad Našice.” – rekla je Ana Kalman, predsjednica Taekwondo kluba Našice te istaknula da za vikend očekuju više od 200 natjecatelja. Želja im je prikazati taekwondo u najboljem svijetlu te educirati ljude da to nisu samo borbe, nego i znanje pokreta, ali i ukazati na količinu truda i rada koja je potrebna u ovom sportu.

Na 1. Našice Open natjecanju debitiraju najmlađi članovi kluba, a najveće uzdanice su im Matea Begić, koja je prošle godine ušla u juniorsku reprezentaciju Osječko – baranjske županije, a u subotu mora potvrdit taj naslov u seniorskoj kategoriji te obraniti srebrnu medalju sa seniorskog prvenstva Hrvatske, te Matea Orešković koja će ove godine nastupiti na europskom studentskom natjecanju u seniorskoj kategoriji. “Prijavili smo sve naše članove kluba, od najmlađih do najstarijih, jer se natjecanje održava upravo ovdje i ovo je izuzetna prilika da svi nastupe.” – rekla je Kalman i pozvala sve građane da podrže našičke snage, ali i sve natjecatelje.

Pročitajte još