Našice – Održano prikupljanje potpisa u akciji građanske inicijative

Referendumski ustanak

Tijekom proteklog vikenda, subota i nedjelja 16. i 17. veljače, u Našicama je održano prikupljanje potpisa građana u akciji građanske inicijative pod radnim nazivom Referendumski ustanak. Inače, akcija se provodi diljem Hrvatske gdje se građani izjašnjavaju o pokretanju referenduma po četiri postavljena pitanja koja su definirana od strane organizacijskog odbora za izjašnjavanje birača od 10. studenog 2012. godine.

         

Kako navode organizatori u svom priopćenju, odaziv građana Našica, s obzirom na loše vremenske uvjete, slabo medijsko praćenje ali i slabu informiranost građana, bio je zadovoljavajući. Za dva dana sakupljeno je oko 200 potpisa po pojedinom pitanju. Građani Našica su tako ipak podržali ovu inicijativu, međutim ostaje gorak dojam apatije i skeptičnosti koju su građani izrekli na sveukupno stanje u Hrvatskoj i prema uspjehu ove ali i sličnih inicijativa.

 

Iako se radi o građanskoj akciji koja nije vezana uz politiku, za istaći je da je od lokalnih stranačkih lidera svoj potpis na pojedina pitanja stavio i g. Zvonko Ibriks (HDSSB) ističući da je ova stranka u više navrata u Saboru isticala pitanja vezana za proizvodnju i distribuciju GMO-a u RH, kao i zabranu rasprodaje imovine, prostora i resursa RH.

 

Ova akcija se nastavlja do 27. veljače 2013. godine. Organizacijski odbor moli sve građane koji su zainteresirani za pomoć pri prikupljanju potpisa da se jave koordinatorima u svojim gradovima.

 

 

{module Adsense 300×250 – slika} {module Adsense 300×250 – slika}

Pročitajte još

This will close in 8 seconds