Miris spaljenih guma i škripa kočnica obilježili su “2. Stravianae Challenge”

[fts_facebook id=TVNasice album_id=525494926245277 posts=20 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

U organizaciji Auto kluba “Panonija”, a u suradnji s Gradom Našicama, Turističkom zajednicom grada Našica te Športskom zajednicom Grada Našica u sklopu Festivala 22. Dani Slavonske šuma održan je međunarodni “2. Stravianae Challenge”, te se tako po prvi puta u Našicama održalo Prvenstvo Republike Hrvatske u baznoj disciplini domaćeg autosporta.

20 spretnih vozača

Za natjecanje prijavilo oko 20 vozačica i vozača iz čak pet klubova. Uz državno prvenstvo natjecanje se bodovalo  za Otvoreno prvenstvo Zagreba kao dio Prvenstva Regije Sjever HAKS-a čiji je nositelj bio Zagrebački automobilistički savez, na samoj stazi okušali su se brojni nelicencirani vozači u promotivnom Prvenstvu Grada Našice. Bio je natjecatelj koji je predstavnik Srbije, pa je ovaj događaj dobio i međunarodni karakter. Vještine vozača promatrao je velik broj sugrađana iza zaštitne ograde. Sigurnost, ali i atraktivnost bile su nit vodilja ovog događaja, koji se potvrdio kao još jedna više nego uspješna manifestacija u Našicama. Uvijek nasmijane i dobro raspoložene Mažoretkinje svojim su nastupom uveličale ovu prigodu, a Udruga GUN pobrinula se za odličnu gastro ponudu. 

Auto utrka je iz discipline ocjensko – spretnosne vožnje i zahtjeva izrazitu vještinu gdje se s vozilom na malom prostoru mora odraditi niz radnji. 

“Vozači i vozačice trebali su savladati pet izrazito zanimljivih i atraktivnih ispita spretnosti, a na natjecanje su se mogli prijaviti svi oni koji posjeduju vozačku dozvolu. Vozi se prema dobivenoj skici, a prema najboljem vremenu i rezultatu rangiraju se vozači. Sve je prema pravilniku, a suci i članovi žirija budno su pratili situaciju na poligonu” – kazala je tajnica Auto kluba Panonija Tina Kovačević koja se i sama natjecala.

Manifestacija međunarodnog karaktera

Direktorica turističke zajednice Ines Resler poželjela je sreću svim natjecateljima prije prvenstva te dodala da je ovo jedan dio turističke ponude grada Našica koje je odlično za ovakva natjecanja, što je potvrdio i  predsjednik Odbora za autosport Dragan Serder, istaknuvši da ovaj teren i poligon su idealni za održavanje ove vrste utrka.

„Ovo je prvo prvenstvo Republike Hrvatske u ovoj disciplini, važno je naglasiti je da je Autoklub Panonija jedna od najmlađih članica Hrvatskog auto- karting saveza i već organiziraju ovakvo državno prvenstvo na visokoj razini. Osim što je utrka privukla brojne posjetitelje, došli su i  brojni natjecatelji iz cijele Hrvatske ali i šire te je natjecanje međunarodnog karaktera i imamo natjecatelje iz Republike Srbije.” – rekla je Ines Resler te dodala da TZ potiče ovakve manifestacije za koje se nadaju da će postati tradicionalne.

Izrazitu potporu ovom događaju dali su i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba te predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović.

Gradonačelnik Kašuba zahvalio se predsjedniku Auto kluba Panonija Vjekoslavu Kovačeviću na organizaciji “2. Stravianae Challenge”, koja promiče Grad te okuplja jedne od najboljih vozača i vozačica u RH.

„Ovih dana imali smo brojna događanja, prije svega u sklopu 22. festivala Dani slavonske šume koji su završili s međunarodnim natjecanjem u auto – moto sportu. Uistinu je bilo lijepo čuti organizatore iz Zagreba ali i Dubrovnika koji ističu kako se jedna od najbolji staza i poligona za ovu disciplinu na razini Republike Hrvatske nalazi se upravo u Našicama. Natjecanje je međunarodnog karaktera te su nam došli gosti iz Srbije i, prema riječima organizatora ovo je državni vrh prema uspješnosti natjecatelja. S time možemo zaključiti da je ovo dio turističke priče koju kao Grad kreiramo. Promocija kroz sport na razini države, ali i izvan granica, a za sve je zaslužan predsjednik Auto kluba Panonija Vjekoslav Kovačević, kojem zahvaljujem na trudu i radu te organiziranju držanog prvenstva ovdje u Našicama.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalivši se na dolasku svim posjetiteljima.

Rezultate pogledajte na poveznici 

[fts_facebook id=TVNasice album_id=525860732875363 posts=20 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

Pročitajte još