Ministarstvo kulture odobrilo 570 tisuća kuna za obnovu kulturnih objekata u Gradu Našicama

kultutra0
kultutra0

U uredu gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletića, saznali smo kako je Ministarstvo kulture odobrilo 570 tisuća kuna za obnovu kulturnih objekata u gradu. Odobrena su sredstva za obnovu crkve Kapelice Uzašašća Gospodnjeg, malog dvorca, Slovačkog centra za kulturu te Crkve svetog Antuna Padovanskog.

O obnovi kulturnih objekata u Našicama izvjestio nas je kako smo spomenuli ranije gradonačelnik Josip Miletić koji je među ostalim naglasio važnost spomenutih objekata, samim time i njihove obnove.

kultutra1

„Odobrena su sredstva Ministarstva kulture za obnovu kulturnih objekata u našem gradu. Zahvaljujemo ministarstvu na ukupno 570 tisuća kuna koje je odobreno za Grad Našice. Od toga je za Kapelicu Uzašašća Gospodnjeg predviđeno 100 tisuća kuna, za mali dvorac 150 tisuća kuna, za Slovački centar 200 tisuća kuna dok je za obnovu Crkve svetog Antuna predviđeno 120 tisuća kuna. Važno je napomenuti da smo u protekloj 2017. godini nastavili obnovu ovih važnih kulturnih objekata u gradu. Tako smo za kapelicu u protekloj godini ukupno realizirali 223 tisuće kuna od čega su sredstva ministarstva bila 100 tisuća kuna, a za mali dvorac smo u protekloj godini za sanaciju krovišta uložili 409 tisuća kuna od čega su sredstva ministarstva 250 tisuća kuna.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2018/1mjesec/19/v1{/gallery}

S ovim projektom nastaviti će se obnova svih ovih navedenih objekata koji su od iznimnog značaja za naš grad, a za daljnja buduća ulaganja aplicirati ćemo za sredstva i drugih ministarstava isto kao i županije. Uvjeren sam da ćemo ove važne objekte u našem gradu uskoro obnoviti tako da budu na ponos i na diku svima nama. Dinamika radova ovisi o ocjeni koji dio se radova može napraviti u narednom periodu s predviđenim sredstvima, a ovisimo i o sredstvima u Gradskom proračunu koja smo predvidjeli za to i biti će raspisani natječaji za radove. Nakon toga će biti odabrani izvođači, a početak radova očekujemo s ljepšim vremenom kao što smo to radili protekle godine tako ćemo i ove godine nastaviti.”

bricks2016

Pročitajte još