Dan planeta Zemlje obilježen brojnim aktivnostima u virtualnim učionicama

Uz poznatu „Akciju stari papir“ u kojoj Osnovna škola Dore Pejačević sudjeluje već 15 godina, učenici i učitelji su se ove godine potrudili i brojnim aktivnostima u svojim virtualnim učionicama obilježili Dan planeta Zemlje. Mali novinari i učiteljica Dubravka Kruljac istražili su zanimljivosti o planetu te najzanimljivije činjenice o Zemlji oblikovali u prezentacije i članke.

Učenici predmetne nastave rješavali su u digitalnim alatima kviz “Tko želi biti milijunaš” koji je pripremila učiteljica Branka Burazer, a pitanje za milijun kuna upravo je bio podatak o količini papira koju je skupila škola. Učenici 5.c razrednog odjela i učiteljica Danijela Horvat napisali su ekoporuke u zbirci literarnih radova koje se mogu pročitati na web stranici škole. Učiteljica Ana Tomaić Bernat i učenici 6.a i 6.b izradili su umne mape Planet Earth Day. Učenici razredne nastave i učiteljica Marina Mihalj rješavali su matematičke ekološke zadatke i pisali su ekomonologe.

 

Učenici 2.a slali su svojoj učiteljici Ružici Belunjak radove u kojima su zamišljali da su oni Zemlja. Učenici 4.a na poticaj svoje učiteljice Dubravke Pavić uživjeli su se u ulogu novinara i napisali intervjue sa Zemljom. U PŠ Vukojevci učiteljica Anita Lovrić istaknula je ekološke poruke u projektu Proljeće u mom zavičaju s učenicima 2. razreda. Na stranicama škole mogu se vidjeti vrijedni radovi učenika i učitelja koji šalju svijetu i prirodi svoje poruke te svima ostanite doma i uživajte u virtualnoj prirodi!

Pročitajte još