Lions klub Našice proslavio 25 obljetnicu djelovanja na području Grada Našica te uspješno održao humanitarni bal za udrugu slijepih

U subotu u hotelu Park u Našicama održan je Lions bal kojim se obilježilo 25. obljetnica djelovanja Lions Cluba Našica, a kao što je i tradicija i ovoga puta je bio humanitarnog karaktera. Ideja organizatora je bila skupljanje sredstva za kupnju informatičke opreme Udruzi slijepih Našice.

Na balu se okupilo preko 150 gostiju kako iz Našica te okolnih mjesta, a prisutni su bili i članovi Lions klubova iz cijele Hrvatske i gosti iz Bitole u Makedoniji.

Sve prisutne goste pozdravili su past guverner Lionsa za Hrvatsku Mladen Kajganić, predsjednik Lions cluba Našice Samir Haj Barakat, ispred Grada Našica gradonačelnik Josip Miletić te drugi uvaženi gosti.

Goste su zabavljali Zorica kondža, Joško Banov i Tamburaški sastav „Žitna Polja”, a kako smo saznali, uspješno je prikupljeno 10000 kuna kojih će se u potpunosti udijeliti Udruzi slijepih Našice. Mladen Kajganić je istaknuo kako se Lionsi već više od sto godina bave humanitarnim radom, a jedna od glavnih aktivnosti im je svakako pomoć slijepim osobama.

Predsjednik Lions cluba Našice Samir Haj Barakat zahvalio se svima koji su pomogli u realizaciji ove humanitarne akcije te je u nastavku izjavio:

“Ovo je jedna iznimna večer na kojoj prikupljamo sredstva za udrugu slijepih koja na području grada Našica djeluje već dugi niz godina. Sami nemaju dovoljno sredstava za nabavu određene opreme, pa smo se mi odlučili uključiti te im pomoći na ovaj naš svojstven način i to upravo na 25. obljetnicu Lions cluba Našice. Ponosni smo na 25 godina djelovanja Lions cluba Našice koji cijelo svoje vrijeme sudjeluju u mnogim humanitarnim akcijama kako prema udrugama, a što prema pojedincima. Danas je meni kao predsjedniku pripala čast govoriti o radu Lionsa u Našicama o ovih 25 godina djelovanja, a moram naglasiti kako je kroz to vrijeme kroz Lions klub Našice prošlo mnogo dobrotvora, anđela humanosti. Osim gostiju iz okolnih Lions klubova iz Slavonije sa nama su danas tu i gosti iz drugih krajeva Hrvatske, iz Poreča, a kao posebno bih istaknuo i nama drage goste iz bratskog Lions kluba iz Bitole. Mi trenutno u Našicama brojimo oko dvadesetak članova, a za vrijeme mog mandata, kao cilj sam si postavio prijem i ženskih članica.” – rekao je među ostalim predsjednik kluba Lions Našice Samir Haj Barakat.

Par riječi o ovoj humanitarnoj akciji rekao je i predsjednik udruge slijepih Našice Rolando Butković koji se zahvalio na donaciji te je čestitao 25-tu obljetnicu djelovanja Lionsa u Našicama.

„Čestitam 25 godišnjicu Lions kluba Našice i u tih 25 godina djelovanja su nekoliko puta pomogli našoj udruzi. Moram svakako istaknuti kako je ova donacija jedna od najvećih i to nam je stvarno velika pomoć, jer ćemo s njom uspjeti nabaviti informatičku opremu koja nam je prijeko potrebna. Plan nam je aplicirati se za projekte koji se financiraju iz europskih fondova, a uvjeren sam kako će nabave nove opreme podići rad naše udruge na jednu veću razinu. U udruzi je aktivno 45 osoba, i uvjeren sam kako će se s ovom i sličnim akcijama svima njima omogućiti dostojanstveniji život. Još jednom, u ime Udruge slijepih zahvaljujem se Lions clubu Našice na ovoj svemu.” – rekao je Rolando Butković, predsjednik udruge slijepih Našice.

 

[aigpl-gallery id=”30640″]

Pročitajte još