Kreativne ideje za igranje u kući

Kako za zimske tako, tako i za vrijeme visokih temperatura kad nije mudro izlaziti iz kuće preko dana dobro će vam doći neke ideje kako zanimljivo iskoristiti vrijeme provedeno u kući. Boravak u prirodi svakako ne treba izbjegavati, no iskoristite ga u jutarnjim ili večernjim satima. Kako boravak u kući djeci ne bi bio dosadan, morat ćete staviti na pravi test vašu kreativnost.

Lopta ili zvečka

Čak i ako raspolažete sa vrlo malenim prostorom, vaše dijete se može u stanu ili kući igrati loptom. Naravno, neka to bude mekana plišana ili spužvasta loptica, osobito kada su bebe u pitanju. Ovu vrstu igračke možete izraditi i sami. 

Prilikom dodavanja sjednite na pod preko puta djeteta, budite dovoljno blizu da možete uloviti lopticu ukoliko krene u pogrešnom smjeru. Zvečke također možete izraditi sami. Pritom vodite računa o materijalima i pobrinite se da se sadržaj zvečke ne može prosuti.

Makete

Uvijek vam se činilo da je izraditi maketu izrazito zahtjevan posao? Možda niste bili u pravu. Oboružajte se kutijicama različitih veličina, čepovima i rolama potrošenih papirnatih ručnika i toaletnog papira. Gradnja tada može započeti, ovisno o željama djeteta možete raditi lutke, gradove ili robote.

Lutke ili životinje

Iako je izrada prave lutke ili plišane životinje poprilično zahtjevan posao, vaše dijete će zasigurno biti jednako oduševljeno i vrlo jednostavnim likovima iz crtića koji će se taj tren pretvoriti u lutku za ruku kada na staru čarapu ili kuhaču zalijepite gumbiće, mašnice i odjeću i igra može započeti.

Slikovnica

Je li vam je ikada palo na pamet sa djetetom izraditi vlastitu slikovnicu? Iz reklamnih kataloga možete izrezivati namještaj i likove, osmislite originalnu priču i izradite sa djetetom unikatnu slikovnicu. Budite sigurni da će ju dijete uvijek rado pokazivati prijateljima!

Mamin kutak; Foto: Freepik

Pročitajte još