Knjižnice više nisu mjesta gdje se samo čuvaju i posuđuju knjige, nego su treći životni prostor svakog građanina

Danas je Hrvatsku narodnu knjižnicu i čitaonicu Našice posjetio predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba. Kako su bivši i budući prostor Knjižnice dio velike obnove kulturne baštine grada Našica, Krešimir Kašuba došao je posjetiti djelatnike Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice. Zajedno s ravnateljicom Silvijom Šokić obišao je privremeni prostor Knjižnice, te vidio kako izgleda knjižnična svakodnevica. Kako je Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica jedan od prostora koji naši sugrađani rado posjećuju, a trenutno je u središtu pozornosti jer nakon toliko godina dobiva vlastiti prostor, Krešimira Kašubu zanimalo je hoće li Knjižnica ovim prostorom uspjeti riješiti dugogodišnji problem, a i s kojim se sve problemima susreće u svom poslovanju te kakav je koncept knjižnice u novom prostoru.

-Trenutno se Knjižnica nalazi u adekvatnom prostoru u kojima naši građani mogu posuđivati građu u ovih petnaestak mjeseci. Zahvalio bih se gospođi Marini Hipp koja je izašla u susret i iznajmila Knjižnici ove prostore u kojima se trenutno nalaze. Knjižnicu čeka premještaj u novi prostor u Gregerovu vilu koja će biti prenamijenjena za potrebe knjižnice i čitaonice. Gregerova vila je desetljećima bila centar političkog djelovanja u gradu, a sada će biti pravo mjesto za podizanje kvalitete života i djece i odraslih -izjavio je Krešimir Kašuba te se zahvalio ravnateljici Šokić, svim suradnicima, zaposlenicima i volonterima knjižnice koji su si dali puno truda koji su si dali puno truda kako bi izmjestili vrlo veliku knjižničnu građu.

Ravnateljica Silvija Šokić odgovorila je da se veseli novom prostoru, ali i novom konceptu rada kojim planira poboljšati knjižničnu uslugu, ali i uvesti programe za sve dobne skupine kako bi prostor Knjižnice postao dnevni boravak svoga Grada. I ravnateljica Silvija Šokić i Krešimir Kašuba su se složili kako knjižnice više nisu mjesta gdje se samo čuvaju i posuđuju knjige, nego su treći životni prostor svakog građanina, prostor u kojem se uči, igra i zabavlja te rado provodi slobodno vrijeme.

Pročitajte još