Izgradnja Centra našičke industrijske zone u punom je zamahu

Gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković – Gelenčir, pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić i pomoćnik pročelnika pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Božo Papac te izvođači radova obišli su danas gradilište Centra industrijske zone, gdje su u tijeku radovi na izgradnji poslovnih prostora za mlade poduzetnike. Ovaj projekt predstavlja rezultat planiranja i suradnje između lokalne uprave te gospodarstvenika, a predvidivo vrijeme završetka je 31. srpnja iduće godine.

Gradonačelnik Kašuba je izrazio zahvalnost svima koji su sudjelovali u razvoju projekta i istaknuo važnost suradnje kako bi se ostvarili zajednički ciljevi.

Centar industrijske zone je od velike važnosti za mlade poduzetnike

Također, izgradnjom Centra Grad želi privući nove tvrtke i stvoriti nova radna mjesta.

„Danas nastavljamo s obilaskom investicija na području Grada Našica, a bitno je naglasiti kako se nalazimo u završetku velikih investicijskih ciklusa. Tako je pri kraju projekt obnove kulturne i prirodne baštine te projekt Aglomeracije – Dogradnja vodnokomunalne infrastrukture vrijednosti 207.823.212,50 HRK, odnosno 27.582.880,42 EUR koji će se dovršiti iduće godine, a njome ćemo osigurati višu kvalitetu života svih mještana Grada Našica i prigradskih naselja. Nedavno smo započeli i treći investicijski ciklus tijekom kojeg ćemo izgraditi Centar za starije za kojim postoji velika potreba, kreće izgradnja dječjeg vrtića te Centra industrijske zone ili Poduzetničkog inkubatora. Prije dvije godine smo započeli s dokumentacijom, a prošle smo godine osigurali 50 posto sredstava preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a dio sredstava smo osigurali i od Osječko – baranjske županije. On je od izuzetne važnosti za naše mlade gospodarstvenike koji u budućnosti trebaju imati početnu poziciju s minimalnim troškovima smještaja kako bi krenuli u poduzetničke vode.

Sama industrijska zona obuhvaća prostor od 65 hektara od kojih je izgrađeno 45 i ona spada u srednje velike zone u Republici Hrvatskoj. Ovdje djeluje dvadesetak privrednih subjekata i 400-tinjak zaposlenih radnika, a ona predstavlja živo tkivo koje se razvija. Industrijsku zonu smo počeli izgrađivati prije dvadesetak godina – u proteklih par godina njen razvoj je u punom zamahu i očekujemo i nastavak tog trenda. Ona okuplja mikro, male i srednje poduzetnike, a težnja Grada je sinergija između naših poduzetnika s našim najvećim privrednim subjektom, a to je Nexe d.d. koji čini jednu pokretačku snagu ne samo Našica i Osječko – baranjske županije, nego i cijele regije te ovom suradnjom stvaramo nova radna mjesta koja podižu standard i kvalitetu života naših mještana.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba još jednom istaknuvši izuzetnu važnost Centra za mlade poduzetnike, a Grad će i dalje poticati dolazak novih tvrtki i otvaranje novih radnih mjesta.

Marinko Klaus, glavni inženjer gradilišta iz tvrtke “Elektro – Lovošević” dodao je. „Radovi idu prema tijeku, odnosno prema planiranoj dinamici. Trenutno je u postupku priprema za betoniranje stropne ploče prizemlja, oplata je pri kraju tako da bismo kroz nekih tjedan dana, ako vrijeme dozvoli, završili betonažu stropne ploče prizemlja.” – rekao je Klaus zaključivši kako izgradnja Centra industrijske zone predstavlja korak prema unapređenju gospodarskog okruženja Grada Našica, ali i šire regije.

Pročitajte još

This will close in 8 seconds