Izaslanstvo Općine Podgorač odalo počast žrtvi Vukovara

Izaslanstvo Općine Podgorač kod središnjeg križa na groblju u Podgoraču odalo je počast svim hrvatskim braniteljima u spomen na žrtvu Vukovara.

Svijeće i cvijeće za sve branitelje

Vijenac je položio i zapalio svijeću općinski načelnik Goran Đanić uz zamjenicu Općinskog načelnika Općine Podgorač Ljiljanu Grbić, predsjednicu Općinskog vijeća Ljiljanu Zidar, te članove Općinskog vijeća. Odana je tako počast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, te svim umrlim, a povodom obilježavanja blagdana Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

„Danas 18. studenog, poseban je dan u Republici Hrvatskoj, sjećanje na poginule žrtve Vukovara i Škabrnje. Na ovaj dan svakako smo dužni odati poštovanje, kako u Vukovaru, tako i na općinskim i gradskim spomen obilježjima. Već smo sinoć u našoj Općini Podgorač započeli obilježavanje paljenjem svijeća u mjestu Podgorač i Budimci, a danas nakon paljenja svijeća u Podgoraču, zaputit ćemo se i u Vukovar gdje ćemo učiniti isto.” – rekao je općinski načelnik Goran Đanić.

Pročitajte još