Izabran dječji gradonačelnik Grada Našica – Ivan Kolarić

Novoosnovano Dječje gradsko vijeće Grada Našica danas je održalo konstituirajuću sjednicu u Gradskoj vijećnici Grada Našica na kojoj im se na samom početku obratio gradonačelnik Krešimir Kašuba koji nije skrivao zadovoljstvo njihovim dolaskom. Na konstituirajućoj sjednici nazočne su bile predsjednica DND-a Našice Darija Vlajnić, ravnateljica OŠ kralja Tomislava Vlatka Zahirović i pedagoginja OŠ Dore Pejačević Sanela Mandić Vidaković.

Dječji gradonačelnik je Ivan Kolarić, a njegova zamjenica Lara Matulić

Nakon uvodnih riječi pristupilo se glasanju za predsjednika i zamjenika predsjednika Dječjeg gradskog vijeća nakon kojeg je izabran Ivan Kolarić, a za njegovu zamjenicu izabrana je Lara Matulić.

Povjerenica Dječjeg gradskog vijeća Kata Jurić obavijestila je vijećnike da će se redovito sastajati, ali da joj se sa svim prijedlozima i upitima mogu slobodno obratiti. Tijekom sjednice dječji gradski vijećnici postavljali su pitanja gradonačelniku o bazenima, igralištima te mogućem klizalištu te predložili postavljanje ormarića u Osnovnoj školi Dore Pejačević.

Našice kao grad prijatelj djece

Gradonačelnik Kašuba je kratko pojasnio za što je sve Dječje gradsko vijeće zaduženo i s radošću ih je obavijestio da će sljedeće godine u Proračunu Grada Našica osigurati sredstva za projekt Dječjeg gradskog vijeća po njihovoj želji, a na svima njima je zadatak da kroz svoje sastanke iznesu svoje ideje i prijedloge. Također, pohvalio je što im je na prvom mjestu učenje, ali i što se većina bavi sportom te što su već na prvoj sjednici predstavili konstruktivne prijedloge.

“Našice postaje grad prijatelj djece te mi je posebno drago prisustvovati konstituiranje sjednice Dječjeg gradskog vijeća gdje je njihovih 17 vijećnica i vijećnica izabralo dječjeg gradonačelnika. Čast mi je čestitati  im na tome, a posebno dječjem gradonačelniku Ivanu Kolariću i zaželjeti im uspješan rad. Vijeće je osnovano kao savjetodavno tijelo Grada Našica s ciljem boljeg i potpunijeg ostvarivanja prava i potreba djece i njihovog participiranja u procesu donošenja i provedbe odluka koje utječu na kvalitetu života u gradu Našicama. Grad Našice otvoren je za djecu i za njihove prijedloge i primjedbe, pod točkom razno postavili  su niz pitanja i ukazali na problematiku, ali i pojasnili kako gledaju i vide Grad. Lijepo je bilo čuti i vidjeti da se svi bave sportom i izjašnjavaju se da im je sport izuzetno važan, a na prvom mjestu im je ipak školovanje i učenje. Dječji vijećnici smatraju Našice gradom koji može još dodati niz sadržaja, a meni je izuzetno važno čuti njihovo mišljenje, te ih maksimalno podržavam u njihovom radu i djelovanju.” – istaknuo je gradonačelnik Kašuba.

Pročitajte još