Iz skladišta tvrtke ukrali sredstva za zaštitu bilja – Nastala šteta iznosi više od 90.000,00 kuna

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske od početka godine do kraja mjeseca kolovoza, u Osijeka, nepoznati počinitelj je iz skladišta tvrtke ukrao sredstva za zaštitu bilja čime je pravnu osobu oštetio za više od 90.000,00 kuna. Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te traga za nepoznatim počiniteljem.

Policija pronašla kradljivca novčanika

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin otkriven je kradljivac, koji je 1. rujna u Osijeku 39-godišnjakinji iz torbe ukrao novčanik i oštetio je za oko 1.000,00 kuna. Protiv 32-godišnjeg osumnjičenog slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Otkriven kradljivac

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir otkriven je 24-godišnjak, koji je od sredine kolovoza do početka rujna iz kuće u Branjini ukrao razne kućanske aparate, alate, odjeću i bankovnu karticu koju je potom nekoliko puta iskoristio nekoliko puta za plaćanje u trgovini. Dvadesetšestogodišnjaku nastala je materijalna šteta od oko 30.000,00 kuna. Protiv osumnjičenog slijedi Posebno izvješće za kaznena djela „Krađa“ i „Računalna prijevara“ Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Provala u trgovinu

U noći, s 14. na 15. rujna, u Bolmanu na području Baranje nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu iz koje je ukrao cigarete, hranu i novac, čime je pravnu osobu oštetio za oko 20.000,00 kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Tijekom protekla 24 sata evidentirano je osam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske policija je evidentirala osam prometnih nesreća od kojih su u dvije prometne nesreće dvije osobe lako tjelesno ozlijeđene, a šest su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri, a u Belom Manastiru, Đakovu, Našicama i Belišću po jedna prometna nesreća.

Upravljao automobilom s 1,71 promila alkohola u krvi

Jučer, 15. rujna na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 3 vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 00,20 sati u Osijeku, u Ulici Martina Divalta, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 55-godišnjak iz Dalja. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,71 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.

Pročitajte još