Iz obiteljske kuće u Koški ukrao novac

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 17. siječnja, u poslijepodnevnim satima, u Koški, nepoznati je počinitelj iz obiteljske kuće ukrao novac. Vlasniku 78-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta veća od 1 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u ostalih šest prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Đakova, dvije na području Osijeka te po jedna na području Donjeg Miholjca i Našica.

 

Ostali događaji u prometu

U periodu od 15. do 17. siječnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 7 vozača (6 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola. U navedenom periodu osim alkohola evidentirana su još 242 prekršaja od čega: 141 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 11 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 74 ostalih prekršaja.

 

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 16. siječnja, u 22,30 sati, u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 36-godišnji hrvatski državljanin iz Semeljaca, koji je upravljao osobnim automobilom, te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,66 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U subotu, 16. siječnja, u 19,30 sati u Batini, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 44-godišnji hrvatski državljanin iz Donjih Andrijevaca, uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je sa kolnika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,98 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

 

U nedjelju, 17. siječnja 2021. godine u 16,55 sati u Osijeku, u ulici Josipa Jurja Strossmayera, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 24-godišnji hrvatski državljanin iz Višnjevca, uslijed nedržanja potrebitog razmaka udario je u vozilo koje se kretalo ispred njega. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,80 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još