Odigran turnir 4 kafića – Prikupljena sredstva za Socijalnu samoposlugu

hum1a

hum1a

U finalu Radić pobijedio Roko ! Prikupljenih 10.780,00 kuna za Socijalnu samoposlugu.

 

U organizaciji Športske zajednice Grada Našica a po ugledu na nedavno održani splitski turnir, u ŠŠD Kralja Tomislava održan je humanitarni turnir četiri kafića. Nastupili su caffe bar Izzy, CB Radić i Roko te Sport caffe.

 

U prvoj utakmici Radić (Stuparić, Horvatek) je pobijedio Izzy, u drugoj je Roko (Simić 2, Mrđenović) bio bolji od Sport caffea (Zuanović). Zanimljivost ovog susreta je sastav ekipe Roka koja je u svojim redovima imala malonogometaše iz Osijeka (Simić, Šimičić) i trojicu rukometaša Nexea (Mrđenović, Celebi, Juzbašić) koji su pokazali kako im mali nogomet nije stran. Kapetan Mrđenović bio je i strijelac jednog pogotka.

 

Prije finalne održan je susret najmlađe (6-8) kategorije iz nogometne škole Đurđenovac i DŠA Niza koji su se jedini prijavili za netom održani Božićni turnir. Svi oni pobrali su pljesak brojnog gledateljstva, mladi Nižani (Serdar, Oreški) bili su bolji i zasluženo pobijedili. Po završetku ove, a prije finalne utakmice, muzički sastav TS Fijaker izveo je dio pjesama iz  svojeg muzičkog albuma.    

hum2a

Finalna utakmica Radića (Lukačić, Stuparić) i Roka (Mihaljević, Šimičić) bila je do kraja neizvjesna. U izvođenju penala s neobične daljine (11m) preciznija je bila ekipa  Radića tako osvojila prvo mjesto.    

 

Prikupljena sredstva od ulaza i donacija u iznosu od 10.780,00 kuna dodijelit će se Socijalnoj samoposluzi.

Pobjednik veteranskog Božićnog turnira UDD Sport caffe  je osvojeni iznos iz nagradnog fonda (2.000,00 kn) donirala u te svrhe, a tome se pridružila i treća Policija u zajednici (500,00 kn). Osim toga  CB Radić i Sport caffe prikupljali su  novčana sredstava u svojim objektima dok su se OPG Vukobratović, OPG Pejčić i CB Roko odrekli polovice sredstava od prodaje kokica, špica i napitaka. Za pozdraviti je i gestu turskog rukometnog reprezentativca Can Celebija koji je kupio (250,00) nogometnu loptu s potpisom hrvatskog reprezentativca Mandžukića. 

hum3q

Predsjednik Športske zajednice Grada Našica Josip Pavlus rekao je kako je veoma zadovoljan odazivom i sakupljeni sredstvima .

 „Turnir 4 kafića je prošao kako smo se i nadali jer su sugrađanke i sugrađani pokazali ponovo veliko srce te su se odazvali našem pozivu  iako je vrijeme bilo dosta loše. Mi smo iskoristili ovu prigodu da pomognemo onima koji su u potrebi, sugrađanima slabijeg imovinskog stanja i napominjem da će Športska Zajednica uvijek pomoći kada za to bude imala prilike i mogućnosti. Ja osobno sam prezadovoljan skupljenim prilozima od ulaznica, a isto tako moram istaći kako su se sredstva sakupljala i u spomenutim kafićima. Uz to moram napomenuti kako su se akciji priključili i UDD Sport caffe kao i Policija u Zajednici koji su se odrekli svoje nagrade koju su osvojili na Božićnom turniru u korist Socijalne samoposluge.  Zbog toga još jednom moram se zahvaliti svima koji su sudjelovali i to od igračima, vlasnicima kafića, posjetiteljima i svima onima koji su na bilo koji način pomogli ovu humanitarnu akciju.“ – rekao je Josip Pavlus

 

O turniru i ovoj humanitarnoj akciji par riječi rekao je i gradonačelnik Krešimir Žagar.

„Prije nekoliko dana na lijepi sportski način završen je 12. Božićni turnir u Našicama. Odmah dan poslije po prvi puta smo u organizaciji Športske zajednice Grada Našica imali priliku vidjeti i humanitarnu sportsku predstavu kojoj je za cilj bio sakupiti sredstva za Socijalnu samoposlugu u Našicama. Zahvaljujući ljudima koji su došli u dvoranu pogledati ovaj vrlo interesantan turnir, vlasnicima kafića koji su sponzorirali svoje ekipe, gostima kafića koji su već prije financijski pomogli, ekipama Božićnog turnira koje su osvojile vrijedne nagrade ali su se odrekli u korist Socijalne samoposluge ovaj turnir je prošao više nego uspješno.  Isto tako moram još jednom zahvaliti Gradu Našicama koji je ustupio dvoranu, Športskoj Zajednici koja je ujedno i organizator i jednog i drugog turnira i svima onima koji su osigurali da se prikupe ova vrijedna sredstva kojima će se Socijalna samoposluga okoristiti i pružiti još bolju uslugu socijalno ugroženim građanima.“  – rekao je gradonačelnik Krešimir Žagar

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/1mjesec/12/v1{/gallery}

hum5

Pročitajte još