U tijeku prijave za Online Zimsku školu hrvatskog folklora 2021.

Prijavite se u ONLINE Zimsku školu hrvatskoga folklora. Ove zime zbog protupandemijskih mjera održat će se online Škola na kojoj će se podučavati plesovi, nošnje, pjesme i glazbala hrvatskoga DINARSKOG PODRUČJA, odnosno narodni plesovi podvelebitskog kanala i otoka Paga, Ravnih kotara i Bukovice, zadarskog priobalja, otok Pašmana, Ugljana i Dugog otoka, šibensko – primoštenske Zagore, priobalja i otoka, Drniške i Sinjske krajine i Poljica, Zabiokovlja, Imotske krajine i doline Neretve.

Predavat će se i plesovi Hrvata koji žive u Bosni i Hercegovini, a plesovi im pripadaju dinarskome području: sjeverne Hercegovine, Završja, Kupresa te zapadne Bosne i srednjobosanskoga gorja. Uz to, jedno posebno predavanje će biti posvećeno dječjem folkloru, učit će se i o narodnim nošnjama i pjesmama dinarskoga područja, plesnom pismu (kinetografija), o scenskoj primjeni folklora te o metodologiji rada s izvornim seoskim folklornim grupama te reproduktivnim ansamblima. Ova je škola namijenjena obrazovanju voditelja i članova hrvatskih kulturno – umjetničkih društava, folklornih i tamburaških skupina.

 

Prijaviti se možete za:

1. PLES (voditelj Andrija Ivančan)

2. SVIRANJE TAMBURA za početnike (voditelj Tibor Bün)

3. SVIRANJE HRVATSKIH TRADICIJSKIH GLAZBALA (voditelj Vjekoslav Martinić)

 

Budući su predavanja online, polaznici mogu prema rasporedu nazočiti svim predavanjima, a radionice za glazbala se dogovaraju s voditeljem. Nazočnost se bilježi i temelj je za dobivanje potvrde. Školarina: 300,00 kn (PDV uključen) po dobivenom računu. Prijave: potrebno je popuniti prijavni listić koji možete naći na stranici https://moja-domovina.net/ i poslati ga na e-mail [email protected] najkasnije do 18. siječnja 2021.

 

Foto: arhiva

Pročitajte još