I Centar našičke industrijske zone uskoro otvara svoja vrata

Gradonačelnik Grada Našica, Krešimir Kašuba, predsjednika Vijeća mjesnog odbora, Darko Cerovski, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković – Gelenčir, pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Božo Papac te izvođači radova jučer su obišli završne radove na Centru našičke industrijske zone. Ovaj projekt predstavlja rezultat planiranja i suradnje između lokalne uprave te gospodarstvenika, a njegova se izgradnja bliži kraju.

Trenutno se obavljaju završni radovi na objektu

Gradonačelnik Kašuba je izrazio zahvalnost svima koji su sudjelovali u razvoju projekta istaknuvši kako izgradnjom Centra Grad Našice želi privući nove tvrtke i stvoriti nova radna mjesta.

„Grad Našice ulazi u završnu fazu realizacije kapitalne investicije vrijedne 1,45 milijuna eura, odnosno izgradnji Centra industrijske zone. Ovaj projekt financiran je sredstvima iz više izvora: 50 % je osigurano od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, 100 tisuća eura je donacija Osječko – baranjske županije, dok su preostala sredstva izdvojena iz proračuna Grada Našica.

Centar, koji se prostire na 1000 kvadratnih metara podijeljenih na dvije etaže, pružit će poslovni prostor za naše poduzetnike. Očekuje se da će poduzetnici ovdje razvijati svoje vještine i financijsku osnovu za budući rast i razvoj. Trenutno se obavljaju završni radovi na objektu, uključujući vanjsku stolariju, unutarnje instalacije, uređenje staza, parkirališta i pristupnih cesta. Predviđa se da će sve faze biti završene do početka jeseni, nakon čega će Centar biti spreman za upotrebu.

Centar se nalazi u Industrijskoj zoni koja obuhvaća 65 hektara i spada u kategoriju srednje velikih zona. Posebno je važno istaknuti godišnji rast broja obrtnika u Našicama za 5 %, a prošle godine čak za 8 %. Ovi podaci ulijevaju optimizam u daljnji razvoj grada i privlačenje mladih obitelji, kao i stvaranje uvjeta za povratak onih koji su iz objektivnih razloga napustili Našice.” – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte još