Na skupštini Hrvatske mreže socijalnih samoposluga za predsjednika izabran Robert Kresić

Na skupštini Hrvatske mreže socijalnih samoposluga za predsjednika izabran Robert Kresić

Na skupštini Hrvatske mreže socijalnih samoposluga za predsjednika izabran Robert KresićU četvrtak, 17. siječnja 2019. u Virovitici održana je skupština Hrvatske mreže socijalnih samoposluga.

Okupili su se predstavnici socijalnih samoposluga iz cijele Hrvatske, od samog juga Hrvatske iz Dubrovnika preko predstavnika iz središnje Hrvatske do slavonskih socijalnih samoposluga. Bili su prisutni predstavnici Gradskih društava Crvenog križa, Caritasa te različitih udruga.

Na sjednici Mreže usvojeno je financijsko izvješće i izvješće o radu za 2018. godinu te je donesen financijski plan i plan rada za 2019. godinu. Također, skupština je imala i izborni karakter te je birano novo Predsjedništvo Mreže.

Za predsjednika Hrvatske mreže socijalnih samoposluga izabran je Robert Kresić iz Humanitarne udruge Dar dobrote iz Našica, a za potpredsjednice izabrane su Željka Grahovac, ravnateljica GDCK Virovitica i Ana Juratovac, predstavnica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Hrvatska mreža socijalnih samoposluga osnovana je 17. listopada 2016. godine. Ciljevi Mreže su povezivanje i suradnja članica na unaprijeđenju pružanja materijalne pomoći siromašnim osobama i osobama u riziku od siromaštva, zaštita prava siromašnih osoba i osobama u riziku od siromaštva te aktivno, kontinuirano i sustavno zajedničko djelovanje radi uspostave trajnog foruma za zagovaranje prava siromašnih osoba i osoba u riziku od siromaštva.

Do pokretanja projekata socijalnih samoposluga u Hrvatskoj tijekom posljednjih nekoliko godina dovelo je više elemenata – loša poduzetnička klima, porast broja nezaposlenih, dugovi, ovrhe, krediti kao i cijeli niz drugih vrlo loših faktora.

Pročitajte još