Gradonačelnik Kašuba sa suradnicima obišao završne radove u Ulici A.G.Matoša u Našicama

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, v.d. pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Božo Papac, direktor Našičke razvojne agencije Matija Brkić te predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski obišli su danas završne radove u Ulici A.G.Matoša u Našicama.

U narednom periodu provesti će se značajna ulaganja u prometnice 

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je prilikom obilaska izrazio zadovoljstvo učinjenim te je najavio da će Grad Našice u narednom periodu provesti značajna ulaganja u uređenje prometnica na gradskom području.

„Ovo je iznimno važna investicija i ulaganje u našem gradu, a Ulica A.G. Matoša dugi niz godina, ima problem slivnih voda koje su uzrokovane velikom strminom na tom području i neadekvatnom odvodnjom. Osim toga, postojali su sigurnosni problemi te smo korjenito pristupili promjeni prometne regulacije. Ulica je sada od V. Nazora prema Gajiću jednosmjerna, dok je od Gajića prema kružnom toku dvosmjerna.

Sam kolnik je proširen kako bi se prometovanje vozila odvijalo nesmetano, uz to izgrađen je nogostup kako bi se postiglo sigurnije prometovanje pješaka. Kompletna investicija iznosi 163.000 eura, od čega je 53.000 eura financirano iz fondova Europske unije. Ovi radovi će doprinijeti sigurnosti i kvaliteti života stanovnika ovog dijela Našica. Uskoro počinju ulaganja i u Gajić koji je prioritetan u pogledu prometne infrastrukture. Nastavljaju se dugogodišnja ulaganja koja će se odviti u etapama – tako se nastavljaju u Strossmayerovoj ulici jer je to najprometnija i najkritičnija točka u Našicama.” – istaknuo je gradonačelnik Kašuba dodavši da je cilj podizanje razine sigurnosti cestovnog prometa na višu, prihvatljiviju razinu od sadašnje.

Sigurnost na prvom mjestu

Predsjednik Mjesnog odbora Darko Cerovski istaknuo je kako se velika pažnja posvetila kvaliteti i standardu življenja u našem gradu.

„Ovo je još jedan pokazatelj da se u Gradu vodi računa o kvaliteti življenja svih građana. Upravo to potvrđuje rekonstrukcija Ulice A.G. Matoša. Svjedoci smo toga da će biti uvelike poboljšani uvjeti života na ovom dijelu grada svima koji prometuju ovim dijelom grada. Tijekom rekonstrukcije Ulice kralja Tomislava, Matoševa je bila najznačajniji alternativni pravac te je veliki broj vozila, kako osobnih, tako i teretnih, prolazio njome i uvelike oštetio ovu cestu. Upravo zbog toga je ova ulica bila prioritetna za sveobuhvatnu rekonstrukciju. Osim toga, na ovaj način uvelike će se poboljšati kvaliteta života ovog dijela grada. Također, na ovaj način raditi će se i ostale ulice obuhvaćene planom investicijskog održavanja cesta na gradskom području. S obzirom da su za ove investicije potrebna značajna sredstva prema prioritetu će se odrediti koje ulice će se obnavljati.” – kazao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Darko Cerovski.

Asfaltiranje ceste najavljeno je za prekosutra 

Podsjetimo, dužina ulica je 380m, te su odrađeni sveobuhvatni radovi na prometnoj infrastrukturi. Prema riječima direktora “Niskogradnje Marijanović”, tvrtke koja je podizvođač radova – Frano Marijanović je kazao kako se konkretno radovi izvode prema planu i dinamici, nakon što je bilo poteškoća s vodovodom i odvodnjom. Asfaltiranje ceste najavljeno je za prekosutra, nakon čega slijede manji zahvati poput postavljanja signalizacije, znakova, kolni ulazi i drugo.

 

Pročitajte još