Goran Đanić predstavio kandidaturu za načelnika Općine Podgorač

U Podgoraču je danas organizirano službeno predstavljanje kandidature za predstojeće izbore nezavisnog kandidata, aktualnog načelnika Gorana Đanića te ujedno i predstavljanje Nezavisne liste kandidata za Općinsko vijeće Općine Podgorač, nositelja Gorana Đanića. Nezavisnu listu Gorana Đanića za Općinsko vijeće čine Mario Kučinac, Dejan Mitrić, Aleksandar Lazić, Tomislav Moguš, Mario Gajčević, Željko Moguš, Miroslav Štefančić, Nedeljko Oljača, Natalija Lukačić, Milorad Beronja, Ljiljana Zidar, Sanja Kuruc, te kandidatkinja za zamjenicu općinskog načelnika Ljiljana Grbić.

Prilikom predstavljanja, Goran Đanić je izjavio kako mu je čast kandidirati se po 5. puta za načelnika Općine Podgorač. “Izuzetno sam ponosan što sam 16 godina obnašao dužnost načelnika. Nadam se da su me naši mještani dosad prepoznali te da će me prepoznati i na predstojećim izborima kao pravi izbor kandidata. Isto tako vjerujem da će i kandidati za Općinsko vijeće koji su časni i pošteni ljudi biti izabrani i dalje obnašati svoju dužnost vijećnika. Smatram da smo do sada ispunili naša obećanja koja smo dali mještanima i ponosan sam na sve projekte koje smo dosad napravili.” – izjavio je Goran Đanić.

Istaknuo je kako je u Općini Podgorač ostvaren do sada jedan od najvećih europskih projekata sufinanciran sredstvima Europske unije, vrijednosti 6 milijuna kuna, kojim je moderno opremljen Vatrogasni centar Podgorač. Također je izgrađeno 80 km vodovodne mreže te su asfaltirane ceste u Budimcima i Poganovcima. Izrađeno je 5 fontana te su još dvije u fazi izgradnje. Uslijedilo je i hortikulturno uređenje te uređenje ukrasne rasvjete u parkovima.

“Projekte provodimo u svim mjestima podjednako. U 16 godina podigli smo našu malu Općinu na jednu visoku razinu te smatram da vijećnici i ja možemo našu Općinu još više unaprijediti.” – izjavio je Goran Đanić.

Osvrnuo se na planirane projekte i programe u sljedeće 4 godine. Prema riječima Gorana Đanića uslijedit će izgradnja kanalizacije u Stipanovcima, Bijeloj Lozi, Budimcima, Poganovcima i Kelešinki, završetak izgradnje kanalizacije u Razbojištu, rekonstrukcija nogostupa u Ostrošincima, projektiranje novih nogostupa u Budimcima, Poganovcima, Stipanovcima, rekonstrukcija groblja u Stipanovcima, Budimcima i Poganovcima, asfaltiranje ulica, izgradnja sportskog centra te rekonstrukcija groblja u Podgoraču. Uz to, uslijedit će nastavak rekonstrukcije sportskih nogometnih svlačionica, nogometnih igrališta, nastavak rekonstrukcije lovačkih objekata te nastavak obnove i opremanja DVD-ova. Najavio je i potpore u poljoprivredi te sufinanciranje mladim obiteljima prilikom kupnje ili obnove i rekonstrukcije kuće na području Općine Podgorač. Planirano je i otvaranje produženog boravka u dječjem vrtiću te nastavak besplatnog prijevoza djece. Povećat će se božićnice i uskrsnice, potpore za novorođenu djecu, a nastavit će se i podjela darova djeci za blagdane.

 

“U Općini imamo brojne socijalne programe. Trenutno imamo 50 osoba zaposlenih u raznim socijalnim programima. Cilj nam je i daljnje zapošljavanje. Pratit ćemo i dalje program Javnih radova te zapošljavati mještane. U planu je izgradnja poslovne zone gdje nam je cilj otvaranje novih radnih mjesta. Također ćemo nastaviti dobru suradnju s udrugama, osnovnom školom i vrtićem.” – izjavio je Goran Đanić i pozvao sve mještane da podrže njegovu kandidaturu, kandidaturu vijećnika radi još većeg boljitka života na području Općine Podgorač.

Pročitajte još