Filip Pejić: U Poreču ću iskoristiti priliku koja mi je FFC dao!

bor1a

Filip Pejić će u Poreču 21. studenog prvi put nastupiti na događaju koji organizira Final Fight Championship. Nakon što je Vaso Bakočević dobio ponudu poljskog KSW-a i otpao s porečkog eventa priliku je dobio pobjednik MMA lige. Na suprotnoj će mu strani biti Francisco “Croata” Barrio.

Filip Pejić je relativno kasno ušao u borilački svijet i to izravno u slobodnu borbu. Prije četiri godine, dakle kad je imao 18 godina, počeo je trenirati s najboljim prijateljem i odmah shvatio da je MMA pravi odabir.

“Prije toga se nisam bavio niti jednim borilačkim sportom. Kao klinac sam prolazio kroz nogomet, plivanje, atletiku… No, s borilačkim se sportovima nisam susretao. Kako su neki iz kvarta trenirali MMA odlučio sam i ja probati i na kraju sam ostao.”, rekao nam je na početku razgovora Filip Pejić koji trenira u Ban Teamu.

“Treninzi su dva puta dnevno i zna biti prilično naporno. No, radim ono što volim, a tada vam ništa nije teško. Jednostavno sa zadovoljstvom odlazim na treninge. Ne radim razliku između partera i stand upa. Oba su mi načina borenja jednako draga. Zato sam i odabrao MMA, a ne neku posebnu vještinu.”

Ovaj 22-godišnjak iz zagrebačke Trnave tijekom 2013. je osvojio MMA ligu, a njegovi su mečevi bili iznimno dobro posjećeni uz sjajnu atmosferu na tribinama.

“MMA liga je bila velika stvar u mojem dosadašnjem dijelu karijere. Na tim sam nastupima stekao veliko iskustvo. Protivnici su bili kvalitetni i mogao sam dosta toga naučiti. Iskustvo je vrlo bitno i sve mi je to prilično pomoglo.”

U ovoj je godini nastupio i na Europskoj MMA ligi te je s pobjedom došao do omjera od 8 pobjeda i jednog poraza.

“Do sada sam na Europskoj MMA ligi imao tek jedan meč. No, tu je bilo dosta problema jer su se čak tri protivnika promijenila. U takvoj je situaciji teško ući u borbu. Stalno razmišljate o novom protivniku, a na kraju o ovom posljednjem nisam ni stigao razmišljati jer za njega sam saznao tri dana prije meča. Tada sam shvatio da sam kompletan borac jer se ne moram posebno pripremati za određenog protivnika.”

Jedno će ime ipak izdvojiti kad su u pitanju dosadašnji suparnici.

“Patrik Pereša mi je bez sumnje bio najteži protivnik dosad. U toj je borbi u pitanju bilo osvajanje  MMA ligu. Bila je prisutna i određena napetost, ali sva sam izdržao i na kraju došao do pobjede.”Sad mu se ukazala prilika da nastupi na Final Fight Championshipu i uvjeren je da će je itekako dobro iskoristiti.

“Croata je privatna jako dobar dečko. Da je dobar borac vidi se po njegovom učinku tijekom dosadašnje karijere i ukupnom omjeru. Svima je jasno da mu je hrvanje najjača strana. O tome kakva će biti moja taktika za ovaj meč i gdje su moje prednost ne bih govorio ovom prilikom. No, sve što spremam vidjet ćete tijekom borbe u Poreču.”

Nema sumnje da bi gledatelji trebali biti zadovoljni s onim što će ponuditi ovaj dvojac u FFC ringu.”Gledatelji su uvijek zadovoljni s onim što pokažem tijekom borbe. U meču uvijek dajem sve od sebe. Uvijek je prisutna ogromna količina energije, ali i akcije. Obojica smo dobri borci i vjerujem da će to biti jedna od najboljih i najatraktivnijih borbi na FFC-u.”

Filip Pejić se nada pobjedi u Poreču, ali planovi i želje sežu mnogu dalje.

“Kao i svakom borcu san mi je jednog dana doći do UFC-a. Nadam se da ću uz veliki rad to jednog dana i ostvariti.”, rekao nam je na kraju razgovara Filip Pejić

Pročitajte još