Djeco, provjerite poznavanje prometnih propisa sudjelovanjem u „Prometnoj Učilici“

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEMinistarstvo unutarnjih poslova i ove godine organizira natjecanje u poznavanju prometnih propisa poznatije kao „Prometna Učilica“. Riječ je o sad već tradicionalnom državnom natjecanju za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, koje se 12. godinu zaredom održava za sve osnovnoškolce i 3. godinu zaredom za sve srednjoškolce.
 
Iako je ova godina specifična zbog prilagođenog provođenja nastave u pojedinim školama uzrokovanog pandemijom, zbog pokazanog interesa učenika za sudjelovanjem, kao i ostvarenih rezultata na dosadašnjim natjecanjima u osnovnim i srednjim školama „Prometna Učilica“ održat će se i ove godine.
 

 

Natjecanja se provode u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja  i tvrtkom Moj Telekom d.o.o. iz Zagreba te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARnet, a sufinanciraju se sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. Cilj natjecanja je, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno povećanjem prometne kulture općenito, smanjiti stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama.
 

 

Natjecanja će se provesti u vremenskom razdoblju od 16. studenog (od 10 sati) do 31. prosinca 2020. godine (do 12 sati), uporabom „Prometne Učilice“, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa.
 

 

„Prometna Učilica“ za osnovnoškolce prilagođena je uzrastu djece i mladih od 1. do 8. razreda osnovne škole, a  „Prometna Učilica“ za srednjoškolce uzrastu od 1. do 4. razreda srednje škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje više tematskih cjelina prilagođenih svim nabrojanim dobnim skupinama sudionika u prometu. 
 

 

Učilica je dostupna na internet adresi https://ucilica.skole.hr. Sadržaji „Prometne Učilice“ dostupni su svima, a za pristup natjecanju potrebno je posjedovati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu, koju učenici i nastavnici mogu dobiti od administratora imenika u školi. U slučaju da, iz nekog razloga, ne mogu dobiti korisničke podatke u školi, učenici se mogu sami registrirati na gornjoj web adresi.
 

 

Na natjecanju će se vrednovati uspješnost u rješavanju devet ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova. Više se o samom natjecanju i nagradama možete pročitati na https://ucilica.skole.hr, a na portalu su i detaljna Pravila natjecanja. Sve dodatne upite vezane za natjecanje mogu se uputiti korisničkoj podršci putem e-maila na adresu prometnaucilica@skole.hr.

Pročitajte još

Učitavanje...