Đurđenovački srednjoškolci obilježili Tjedan Crvenog križa

U tjednu od 8. svibnja do 15. svibnja obilježavao se Tjedan Crvenog križa. SŠ Josipa Kozarca, dana 13. svibnja 2022., je posjetilo Društvo Crvenog križa Našice te održalo predavanje i radionicu učenicima 2. št i 1. md razreda na temu „Pružanje prve pomoći“.


U svrhu bolje snalažljivosti u svakodnevnim situacijama u školi i radi kvalitetnijeg pružanja pomoći kolegama i prijateljima predavači i članovi Crvenog križa Laura Kanis, Dorijan Lamot i Gabrijela Lošić održali su korisno predavanje đurđenovačkim srednjoškolcima.

Kroz predavanje i praktični rad učenici su upoznati s postupanjem kod krvarenja i otvorenih ozljeda, ozljeda kostiju i zglobova, postupanju kad je osoba bez svijesti te osnovnim održavanjem života.

Kako navode iz škole cilj ove radionice je stjecanje dodatnih znanja i vještina učenika za prepoznavanje i pojavu prvih simptoma određenih zdravstvenih stanja, a zahvaljujući kojima učenici u iznimnim situacijama mogu reagirati na odgovarajući način, potrebitom pružiti potrebnu prvu pomoć, spriječiti daljnje komplikacije te spasiti život.

Izvor: SŠ Josipa Kozarca Đurđenovac

Stric pivo

Pročitajte još