Donja Motičina – Sportska školska dvorana i postavljanje semafora u mjestu

Donja Motičina - Sportska školska dvorana i postavljanje semafora u mjestu

Dvorana u dvorištu područne škole Vladimir Nazor Feričanci je jedan od započetih vrlo bitnih projekata za mjesto Donju Motičinu. Kako se izjasnio načelnik općine Željko Kovačević, sve je iznenadila dinamika samih radova, pošto je predviđeni rok po ugovoru za završetak bio četiri godine, ali je vidljivo da u posljednjih 5-6 mjeseci, uzevši u obzir zimsku stanku od kojih dva mjeseca, da dvorana napreduje brže od očekivanog i načelnik se nada da će se taj rok znatno smanjiti i da će ona prije svakog roka biti otvorena. „Ne spominjući poimence sve one silne projekte započete i dovršene u našoj općini, vidimo da je ovo velebno zdanje jedan vrlo vrijedan investicija.

Donja Motičina - Sportska školska dvorana i postavljanje semafora u mjestu

Dvorana će biti dostupna općini Donja Motičina, tj. svoj djeci koja pohađaju ovu školu, ali i  ostalim stanovnicima i udrugama cijele općine.‟ Zgrada je vrlo velika i osim tjelesnih aktivnosti po školskom programu za odgoj i tjelesnu kulturu za učenike, ovdje će se moći održavati i razna sportska i kulturna događanja. Svim udrugama koje budu iskazale zainteresiranost dvorana će biti slobodna na korištenje, naglasio je načelnik Kovačević. Što se tiče same gradnje. Ovih dana postavljati će se krov, fasada je već jednim dijelom pri kraju, nakon svega slijedi unutrašnje uređenje. Iako načelnik ne želi ništa konkretno prejudicirati, on osobno smatra da bi se krajnji ugovoreni rok u najmanju ruku mogao čak i prepoloviti. Kao primjer je naveo neke druge dvorane koje su gradnju započele u otprilike isto vrijeme kao i motička, međutim ova dvorana je došla do skoro završnih radova. Osim ove lijepe i korisne zgrade, posebna briga će se voditi i o uređenom okolišu sa parkirališnim mjestima, dvorana i škola će biti osvijetljena, a načelnik Željko Kovačević smatra da općina ovime dobiva lijepo uređeno i ukrašeno središte sela na ponos svih mještana općine Donja Motičina.

Donja Motičina - Sportska školska dvorana i postavljanje semafora u mjestu

Pošto će sportska dvorana u Motičini biti dovršena najvjerojatnije i prije roka, to ostavlja načelniku Željku Kovačeviću dovoljno vremena za hvatanje u koštac s još jednim gorućim problemom mjesta. Radi se o iznimno velikom problemu prelaženja vrlo prometne državne ceste kroz središte Donje Motičine. Načelnik je na vlastitu inicijativu bio na razgovoru kod direktora Hrvatskih cesta gospodina Ede Kosa, koji ga je lijepo primio te su se dogovorili o postavljanju semafora upravo na toj cesti. Projekt je već pri kraju i na nedavnom  ponovnom razgovoru s gdinom. Kosom načelniku Kovačeviću obećano je vrlo skoro postavljanje semafora.

 

{module Adsense 300×250 – slika}   {module Adsense 300×250 – slika}

Pročitajte još