Danas započinje Našička viteška priča

Našička viteška priča ove godine doživljava svoje treće izdanje. Tim je povodom, nastavno na početni cilj organizatora Grada Našica i Turističke zajednice Grada Našice te suradnika, manifestacija organizirana kao trodnevni događaj. Od danas, 10. do nedjelje, 12. svibnja u mjestu Martin pokraj Našica, i u samim Našicama, održat će se niz znanstvenih predavanja, prezentacija srednjovjekovlja od strane udruga s područja cijele Hrvatske, eno i gastro ponuda srednjovjekovnih jela te kao završetak nedjelja, dan za najmlađe uz tematske igre.

Prve posjetitelje organizatori će ugostiti danas, 10 svibnja u 14 sati u novoobnovljenom Dvorcu obitelji Pejačević gdje će se održati okrugli stol „Baština viteških redova u Hrvatskoj“. U subotu od 13 sati u Martinu vas očekuje prikaz srednjovjekovnog života, bogata eno i gastro ponuda uz napetu borbu vitezova i uvijek atraktivni vatreni show. Prepoznatljivu glazbenu notu uz veličanstven koncert dat će i Ana Rucner, dok je nedjelja, od 10 do 15 sati, rezervirana za dječju potragu za templarskim blagom te brojne radionice i igraonice.

Posjetitelje i ove godine pozivamo da dožive s nama povratak u prošlost koju priča jedina očuvana templarska crkva u Hrvatskoj. Kroz interaktivni prikaz povijesti koji poziva na sudjelovanje baš svakog posjetitelja manifestacija će ponuditi jedinstveno iskustvo srednjovjekovlja, ali i osvijestiti sve okupljene o bogatstvu baštine našičkog kraja koji je poseban po kulturnoj ostavštini templara. Danas je crkva sv. Martina spomenik nulte kategorije pod zaštitom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Pročitajte još