Crveni križ Našice uvijek u vrhu po broju prikupljanih doza

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana u prostorima Gradskog društva Crvenog križa u Našicama 40 je po redu u 2021. godini. Do danas je prikupljeno 1585 doza krvi. Bila je ovo izuzetno uspješna akcija jer joj je pristupilo 95 darivatelja od kojih je njih 87 darivalo krv – 18 žena i 69 muškarca. GDCK Našice zadnjih desetak godine kontinuirano provodi akcije dobrovoljnog darivanja krvi, na području Našica i susjednih pet općina, u suradnji sa Kliničkim bolničkim centrom i Transfuzijom Osijek.

Uvijek u vrhu po prikupljenim dozama krvi

Gradsko društvo Crvenog križa zadnjih se nekoliko godina nalazi u prvih pet društva u Hrvatskoj po broju prikupljenih doza krvi na 100 stanovnika. To postižu najviše zahvaljujući radu volontera, animaciji svih darivatelja, te lokalnim medijima. „Zahvaljujem se svim školama, gospodarstvenicima i DVD-ima koji nam ustupaju svoje prostore, ali i potiču svoje članove ili zaposlenike da sudjeluju u akcijama i doniraju krv.” – rekao je Igor Feldi, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa.

Zlatko Horvat iz Našica krv je darovao 172 puta

Na akciji, održanoj u Našicama, upisan je i rekorder Horvat Zlatko iz Našica sa 172. darovanom dozom, a u stopu ga prate i Dudjak Robert iz Našica koji je krv darivo 110. put, te naš sugovornik Gull David iz Našica koji je krv dao točno 100. puta. Po prvi puta krv su dali Bogati Valentina iz Đurđenovca i Koljđeraj Danijel iz Našica i oni su jedni od 80 novih registriranih darivatelja krvi u tekućoj godini.

Zabilježeni su i još neki značajni darivatelji, 50. put krv su darovali Barić Vladimir iz Našica, Maltašić Josip iz Našičkog Novog Sela i Cimeša Milenko iz Našica, 55. put krv je dao Horvat Kristijan iz Našica, 60. put Dudek Stanislav iz Martina. 65. put krv su darivali Novaković Darko iz Vukojevaca, Tonković Igor iz Našica i Horvat Zoran iz Klokočevaca, 70. put Kršan Josip iz Našica, te 90. put Perković Ivica iz Martina.

Sljedeće akcije

Sljedeće akcije za rujan najavljene su za danas, 16. rujna, u prostorima NEXE d.d. od 12:30 do 15 sati, te u domu DVD-a Jelisavac od 16 do 20 sati. U petak 17. rujna krv se može darivati u Srednjoj školi Isidora Kršnjavog od 8:30 do 15:30, a posljednja u rujnu je akcija 28. 09. u Osnovnoj školi u Stipanovcima od 17 do 20 sati.

Pročitajte još