Crveni križ Našice u prošloj godini posudio 62 ortopedska pomagala

Medicinska i ortopedska pomagala ostaju nedostupna za mnoge osobe s tjelesnim invaliditetom, ili one kojima su potrebna radi ozljede ili bolesti. Dostupnost pomagala uvelike utječe na kvalitetu života osoba kojima su potrebna, ali i života njihovih najmilijih.

Besplatno posuđivanje

Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala  Crvenog križa Našice omogućava besplatno posuđivanje medicinskih i ortopedskih pomagala. Namijenjene su osobama u potrebi sa trajnim invaliditetom: oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama. Crveni križ Našice je prošle godine posudio 62 pomagala osobama u potrebi, a još je preko 30 pomagala  na terenu od prošlih godina.


U Posudionici se mogu posuditi invalidska kolica, hodalice bez kotača, hodalice s kotačima, štake, štapovi  i dr. Korisnici u pravilu pomagala posuđuju na duži vremenski period i vraćaju ih kada im više nisu potrebna. Iz Crvenog križa mole, ako netko ima nekakvo pomagalo (invalidska kolica, hodalice bez kotača, hodalice s kotačima, štake, štapovi) , a nije mu potrebno, da ga donese u Crveni križ ili nazove 613-275 kako bi ga mogli podijeliti osobama u potrebi.

Izvor: CK Našice

Pročitajte još