Crveni križ Našice sudjeluje u programu osnaživanja djece iz socijalno ugroženih obitelji u Centru za edukaciju u Orahovici

U sklopu projekta ”Zajedno za društvo jednakih mogućnosti II” u kojem je Crveni križ Našice jedan od partnera, a Crveni križ Osijek nositelj, danas počinje održavanje Programa osnaživanja djece iz socijalno ugroženih obitelji u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEOvaj program će se održati za dvije smjene djece od 7 do 11 godina, a ukupno će sudjelovati 80 djece iz cijele Osječko baranjske županije, u svakoj smjeni po 40 djece. Prva smjena će biti od 19. do 23. srpnja, a druga od 23. do 27. srpnja. Suradnjom Crvenog križa Našice i Centrom za socijalnu skrb Našice s u prvoj smjeni će sudjelovati 6 djece.

Djeci će se predstaviti mogućnosti volontiranja kojima se pozitivno doprinosi zajednici

Za djecu osnovnoškolskog uzrasta, u sklopu petodnevnog programa organizirat će se bogati pedagoški program sa svrhom podizanja svijesti o pravilnim i zdravim životnim navikama, suživotu s drugima, empatiji i usvajanju kulture, stjecanja osjećaj pripadnosti zajednici, osvještavanja socijalnih vještina, usvajanja životnih vrijednosti i sposobnosti koje će ih osnažiti za ravnopravno sudjelovanje u rastu, razvoju i odrastanju.

S djecom, provodit će se radionice o pravilnoj dentalnoj higijeni, pravilnom pranju ruku, prvoj pomoći, razumijevanju tuđih potreba, humanosti, komunikaciji i bontonu, prevenciji vršnjačkog nasilja i dr., te obuka neplivača koja će ne samo pozitivno utjecati na zdravlje djece, već će ih učiti disciplini i stvoriti preduvjete za buduće bavljenje sportom te pridonijeti smanjenju mogućnosti utapanja budući da županije imaju veliki broj vodenih površina. Program će također uključivati i kratko izlaganje programa Crvenog križa te će se djeci predstaviti mogućnosti volontiranja kojima se pozitivno doprinosi zajednici, stječu nove vještine te samim time stvaraju preduvjeti za bolju socijalnu uključenost.

Pročitajte još

Učitavanje...