U sklopu provedbe projekta Podrška razvoju i širenju rada s mladima održan Završni simpozij

U sklopu provedbe projekta Podrška razvoju i širenju rada s mladima UP.02.1.1.07.0001 koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade održao se online Završni simpozij.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEZavršni simpozij uveličala je državna tajnica Željka Josić, koja je u svojem pozdravnom govoru naglasila da rad s mladima mora biti kvalitetan i standardiziran te kako mladi od njega trebaju imati najviše koristi. “Važna je aktivacija i sudjelovanje mladih ali i društva u cjelini, jer svi moramo biti partneri kako bi mladi uspješno ušli u svijet pun izazova kojih je danas sve više.” – poručila je Josić.

Predstavljeni su rezultati projekta i rada Radne skupine za provedbu projekta

Državna tajnica naglasila je kako će Središnji državni ured za demografiju i mlade nastaviti poticati rad s mladima jer je promicanje prava mladih važno s obzirom da usmjerava mlade na aktivno sudjelovanje u društvu. Uvažavajući izazove s kojima se suočavaju i mladi i odrasli, kao i formalno i neformalno obrazovanje, smjer je pozitivne i inkluzivne politike za mlade u kojoj želimo svima biti partner, a naročito mladima koje također treba percipirati kao partnere u tom procesu. Nakon govora državne tajnice predstavljeni su rezultati projekta i rada Radne skupine za provedbu projekta te je održan Okrugli stol za prisutne sudionike. Završnim simpozijem moderirala je gospođa Tea Jerković.

Pročitajte još

Učitavanje...