CLIP Našice na EU projekt uključio SŠ Isidora Kršnjavoga Našice

CLIP Našice na EU projekt uključio SŠ Isidora Kršnjavoga Našice

CLIP Našice na EU projekt uključio SŠ Isidora Kršnjavoga Našice

U sklopu provedbe projekta D.O.N.A.U. Dalj, Osijek, Našice aktivacijom do uspjeha, kojeg CLIP Našice provodi kao partner s CZP Osijek, Poduzetničko – razvojnim centrom općine Erdut lokalnom razvojnom agencijom d.o.o. i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Regionalni ured Osijek, planirana je provedba aktivnosti namijenjena učenicima srednje škole, poljoprivrednog smjera. Tako će se predavanja o poduzetničkoj tematici, koja za cilj imaju poticanje mladih poljoprivrednika na pokretanje vlastita posla održati u srednjim školama u Osijeku, Dalju i Našicama.

U Našicama, u SŠ Isidora Kršnjavoga održan je sastanak s ravnateljem Željkom Filjakom. Sastanku su prisustvovali i predstavili projektne aktivnosti voditelj projekta Milan Peterka i Emilija Malovčak, projektna koordinatorica i predsjednica CLIP Našice.

Ravnatelj SŠ Isidora Kršnjavoga Našice je izrazio zadovoljstvo na ukazanoj prilici i rekao kako mu je uvijek drago učenicima omogućiti dodatna usavršavanja, pogotovo ovakva, organizirana od strane Poduzetničkih potpornih institucija koje mogu učenicima pomoći oko pokretanja vlastita posla i pomoći im po izlasku na tržište rada.

Na sastanku su dogovoreni svi detalji oko provedbe edukacijskih ciklusa koji će se održati u 2019. i 2020. godini, a u sklopu predmeta Agroekonomika i Tržište, a ujedno je i potpisan Sporazum o suradnji srednje škole na projektu.

“CLIP Našice ima jako dobru suradnju sa SŠ Isidora Kršnjavoga Našice, a ovaj Sporazum je samo dokaz da se ta suradnja nastavlja i dalje. Lijepo je znati i svjedočiti da ravnatelj, g. Filjak za svoje učenike želi više i bolje, a povezivanje sa organizacijama civilnog društva, poduzetničkim potpornim institucijama kroz EU projekte je idealna prilika za to.” rekla je Malovčak.

Projektom D.O.N.A.U. će se osigurati implementacija SRLJP OBŽ kroz rad s dugotrajno nezaposlenim osobama i njihovim usmjeravanjem u održivu poljoprivredu zasnovanu na inovativnom pristupu i uzgoju na malim parcelama. Aktivnostima motiviranja, edukacije i praćenja u pokretanju poslovanja kroz rad Info točke, ranjivim skupinama pružiti će se prilagođene usluge osnaživanja i osposobljavanja s ciljem zapošljavanja.

Projekt je financiran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 839.848,29 HRK i provodi se do 26.09.2020. g..

Pročitajte još