CLIP Našice na redovnoj izvještajnoj sjednici Skupštine predstavio svoj rad i planove za budućnost

CLIP Našice na redovnoj izvještajnoj sjednici Skupštine predstavio svoj rad i planove za budućnost
CLIP Našice na redovnoj izvještajnoj sjednici Skupštine predstavio svoj rad i planove za budućnost

Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice (CLIP Našice) 30. kolovoza u Spomen sobi hrvatskim braniteljima – Dom hrvatske vojske održao je redovnu godišnju izvještajnu sjednicu Skupštine.

Sjednicu je otvorila predsjednica Emilija Malovčak koja je pozdravila sve nazočne, utvrdila da su zadovoljeni uvjeti za nastavak sjednice te je podnijela izvješće o radu CLIP Našice u 2017.. Kako je rekla, 2017. godinu je obilježila izuzetna suradnja s Gradom Našice koji je CLIP Našice dodijelio potreban prostor za rad. Pri tome se zahvalila tadašnjem zamjeniku gradonačelnika, g. Stjepanu Pintariću s kojim je sve dogovoreno, kao i sadašnjem gradonačelniku, g. Josipu Miletiću s kojim je dodjela prostora i realizirana. Dobivanje prostora potrebnog za rad omogućilo je CLIP Našice dobivanje statusa Poduzetničke potporne institucije (PPI), na koji po zakonu i svojim djelatnostima ima još od samoga osnutka (2012.g.), no zbog službenog ne posjedovanje prostora CLIP Našice godinama nije mogao ishodovati certifikat, kao niti prednosti koje on nosi.

Godina će najviše biti zapamćena po još jednom veliku uspjehu i dokazu vrijednosti CLIP Našice, provedbi EU projekta Volonterska platforma “STAV Našica” – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica, te odrađenih 220 h poslovnog savjetovanja kao i raznim edukacijama.

Zanimljiv podatak sjednice bila je i činjenica iz Financijskog izvještaja, odnosno struktura financijskih sredstava udruge: 96% financijskih sredstava CLIP Našice bilo iz EU fondova i 4% iz vlastitih gospodarskih djelatnosti.

“U 2017. CLIP Našice se kao OCD umrežio i ostvario suradnju sa ostalim sektorima uspješno djelujući sa Centrom za socijalnu skrb Našice, Općom bolnicom Našice, Hrvatskom narodnom knjižnicom i čitaonicom Našice, Zavičajnim muzejom Našice i SŠ Isidora Kršnjavoga na što smo posebno ponosni jer je razvoj civilnoga društva nemoguć bez međusektorskog umrežavanja. Ovim putem zahvaljujem se i predstavnicima navedenih ustanova gđi. Mirjani Rajković, g. Hrvoju Šimiću i gđi. Zvjezdani Gvozdanović, gđi. Silviji Šokić, gđi. Silviji Lučevnjak i gđi. Dubravki Abičić te g. Željku Filjaku.” rekla je Malovčak.

Izvješća su jednoglasno usvojena, a pod točkom Razno, gosti iz našičkih i osječkih udruga i ustanova uputili su riječi pohvale na rad CLIP Našice i poželjeli mu puno uspjeha u narednim godinama.

Predsjednica se zahvalila na lijepim riječima kao i suradnji u 2017. i 2018. godini i najavila skorašnji početak provedbe novog EU projekta. Zahvalila se i prijateljima iz HVIDRA-e na za sjednicu ustupljenom, a za Našice izuzetno povijesno bitnom prostoru. Druženje je nastavljeno uz domjenak.

Pročitajte još