Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo – CLIP Našice povukao sredstva iz Europskog socijalnog fonda

clip1a

Centru za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice je sa stopostotnim financiranjem EU odobren projekt „L.I.V.E. OCD Našice“ prijavljen na natječaj ESF-a – Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj. U prostorijama Vlade Republike Hrvatske organiziran je svečani prijem i potpisivanje ugovora kojemu je prisustvovala i predsjednica CLIP Našice Emilija Malovčak.

 

Projekt „L.I.V.E. OCD Našice“ vrijedan 199.705,13 kn provoditi će se od 29. prosinca 2014. do 28. listopada 2015. godine. Cilj projekta je jačati operativne kapacitete OCD-a umrežavanjem, praktičnim osposobljavanjem i educiranjem o upravljanju projektnim ciklusom, administrativnom poslovanju, načinima povećanja zapošljivosti i važnosti socijalne uključenosti te poticati volonterstvo u OCD-a kao doprinos demokratskom razvoju lokalne zajednice. U ovaj projekt je kao partner uključen i Grad Našice.

clip2a

Emilija Malovčak, predsjednica CLIP Našice je istaknula slijedeće: „U Našicama djeluju brojne organizacije civilnog društva koje svojim radom oplemenjuju život građana. Zbog loše financijske situacije s kojom se većina od njih svakodnevno suočava njihovo djelovanje je otežano, a aktivnosti sve više limitirane. Zbog toga prilikom pisanja ovoga projekta nisam mislila samo o CLIP Našice, već o tome kako u sklopu projekta pomoći i ostalim organizacijama. Rješenje je u održavanju brojnih edukacijskih aktivnostima s kojima će se predstavnicima organizacija pružiti znanja potrebna za pisanje i provođenje EU projekata. Ta znanja će predstavnicima našičkih OCD-a otvoriti brojne mogućnosti financiranja svoga rada sredstvima EU i osiguravanje kvalitetnijeg života našičana.“

 

Predstavnici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na svečanom predstavljanju projekata su naglasili kako se očekuje da će se razvojem inovativnih socijalnih usluga te poticanjem razvoja civilnog društva na lokalnoj razini unaprijediti sustav socijalne zaštite u RH te uključenosti građana u razvoj zajednice.

clip3a

 

Pročitajte još