Besplatni liječnički pregledi za upis učenika u deficitarna zanimanja

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Osijek osigurava besplatne liječničke preglede za upis učenika u 1. razred srednjih škola u školskoj godini 2022./2023. za sljedeće obrazovne programe:

1. Bravar/bravarica
2. Mesar/mesarica
3. Kuhar/kuharica

Učenici koji ostvare pravo upisa dobit će uputnicu za besplatni liječnički pregled u Našicama

Učenici se trebaju javiti u Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ispostavu Našice u periodu između 12. i 15. srpnja osobno (Franje Kuhača 13, Našice) ili telefonski (031/354-757) kako bi dobili točan termin pregleda. Pregledi se mogu obaviti tijekom srpnja (19. i 22.) i kolovoza (naknadno ćemo dobiti točan termin).

„Idemo u srednju“ 

Pri upisu u jedan od programa obrazovanja/zanimanja za koje kandidat sa kandidat s teškoćama u razvoju ili zdravstvenim teškoćama posjeduje stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, koje je potrebno ishoditi u tekućoj kalendarskoj godini, a kojem je prethodilo stručno mišljenje nadležnoga školskog liječnika, nije potrebno posjedovati uvjerenje – potvrdu o ispunjavanju zdravstvenih zahtjeva nadležnoga školskog liječnika, odnosno liječničku svjedodžbu medicine rada, a koje su predviđene za pojedini program obrazovanja.

Prema tome, učenici s našim mišljenjem ne trebaju ići na pregled ako upisuju nešto što im je preporučeno.

Izvor: Odjel za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje
Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Osijek

Pročitajte još