Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Kako nam javljaju iz PU Osijek na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirali smo devet kaznenih djela.

 

NEOPREZNIM PALJENJEM PAPIRA ZAPALILA KUKURUZ

Jučer, 21. rujna, oko 16 sati, u Ernestinovu došlo je do požara na otvorenom prostoru.

Na mjestu događaja očevid je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko -baranjske u suradnji s protupožarnim inspektorom te su utvrdili da je do požara došlo na način da je prilikom paljenja staroga papira vatru ostavila bez nadzora te uslijed puhanja vjetra vatra se proširila na vrt zasijanim kukuruzom. Zbog izazivanja požara protiv 72-godišnjakinje podnosimo prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz „Zakona o zaštiti od požara“.

Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ernestinovo. Vlasnici 62-godišnjoj hrvatskoj državljanki nastala je materijalna šteta oko tisuću kuna, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

 

PRONALAZAK MINSKO-EKSPLOZIVNOG SREDSTVA

Jučer, 21. rujna, oko 13,25 sati, između Osijeka i Tenje 52-godišnji hrvatski državljanin tijekom obrade njive pronašao je ručnu bombu M 75.

Bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska izuzeo.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a ostalih pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Pet prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka i jedna na području Belog Manastira.

 

OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU

Jučer, 21. rujna, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 4 vozača (3 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 21,50 sati, u Švajcarnici kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin iz Uglješa. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,82 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još