Malo odmora za Gromove, pa opet na put

RK NEXE je odlično zakoračio u drugi dio sezone s dvije pobjede, od kojih ona protiv Vardara ima posebnu težinu. Dug put za Dubrovnik i Skopje te povratak u Slavoniju, uz dvije odigrane utakmice, ostavili su trag na igračima koji su posve zasluženo dobili nekoliko dana za odmor i oporavak nakon plodonosnih putešestvija. Večeras ih očekuje trening, a već sutra kreću na novo gostovanje i to ponovno u Dalmaciju. Odredište je Kaštel Gomilica, gdje će u četvrtak biti odigrana utakmica 1/8 finala hrvatskog rukometnog Kupa protiv domaćeg RK Ribola Kaštela.

Trener Branko Tamše:

„Iznenadno nam se poklopio početak SEHA – Gazprom lige sa završnicom Premijerke, pa smo odlučili spojiit ta dva gostovanja. Da, bilo je jako naporno, prevalili smo veliki broj kilometara vozeći se autobusom i po danu i po noći. Odigrali smo dvije različite utakmice i u obje pobijedili i konačno smo na put otišli poprilično kompletni, pa je bilo prostora za veću rotaciju. Priključili su nam se reprezentativci Jelinić i Jaganjac i moram reći da smo rutinski odigrali utakmicu u Dubrovniku. Jelinića smo još malo poštedjeli u ovoj tekmi za razliku od Halila, kojemu sam htio dati priliku da nakon one nezgodne povrede na Europskom prvenstvu i potresa mozga, malo osjeti loptu i igru.

Utakmica protiv Vardara bila je nešto posve drugo – želja nam je bila provjeriti kako stojimo protiv jedne izuzetno kvalitetne momčadi, koja je promijenila trenera i sustav igre, a u svojim redovima ima pregršt iskusnih i vrlo kvalitetnih igrača. Izuzetno sam zadovoljan načinom na koji su reagirali igrači, njihovim pristupom i angažmanom. Primjetili ste da smo koristili svih 16 igrača što je bio i cilj, odlično smo odigrali u obrani, vratari su bili na visokoj razini, a u napadačkom smo dijelu istrčali i nešto kontri i polukontri, vukli brzi centar i sve u svemu mogu biti vrlo zadovoljan. Nismo se mogli najbolje pripremiti za ovu utakmicu, jer nismo imali niti jednu njhovu utakmicu s novim trenerom za analizu, ali igrači su odlično odradili sve dobivene zadatke tako da ni rezultat nije izostao. Ova je pobjeda ujedno i pokazatelj da smo na dobrom putu, da smo dobro trenirali preko zime i da su igrači ozbiljno radili i na pripremama, ali i individualno prije toga.

Dečki su dobili par dana zasluženog odmora, pa nastavljamo dalje. Imamo jako gust raspored, puno utakmica, termini se izmjenjuju, tako da je teško bilo što dugoročno planirati. Već sutra opet krećemo na put, opet na more, prema Dalmaciji gdje moramo ozbiljno odigrati Kup utakmicu, a po povratku doma krećemo s pripremama za nastavak EHF Europske lige i utakmicu protiv Aixa u Našicama, 15. veljače.”

Ekipa i stručni stožer na put kreće sutra ujutro, a utakmica je u četvrtak, 10. veljače u 18 sati uz izravan prijenos na YouTube kanalu HRS-a. Gromovi sretno!!!

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još