Ukrao novčanik

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 29. srpnja, u jutarnjim satima, u Osijeku, na parkiralištu trgovačkog centra, 67-godišnji hrvatski državljanin je ukrao novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Vlasnici, 62-godišnjoj hrvatskoj državljanki, počinjena je materijalna šteta oko 3800 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Zapalio se tegljač

Jučer, 29. srpnja, oko 16,30 sati, u polju kod Petlovca zapalio se tegljač, vlasništvo pravne osobe. Očevidom je utvrđeno da je prilikom istovara stajnog gnojiva i podizanja hidraulike poluprikolice došlo do kontakta poluprikolice s kabelom dalekovoda električne mreže i pucanja kabela, a uslijed kratkog spoja zapalio se tegljač. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne pristojbe Beli Manastir. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a tvrtki je nastala materijalna šteta oko 100 000 kuna. Zbog oštećenja dalekovoda, u mjestima Luč, Šumarine, Petlovac i Širine prekinuta je isporuka električne energije do 20 sati. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 3 prometne nesreće i to dvije na području Osijeka, a jedna na području Belog Manastira. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a dvije prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Jučer, 29. srpnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 6 vozača (3 osobnog vozila i 3 vozača bicikla) koji su u krvi imali nedozvoljenu prisutnost alkohola. Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u Đurđenovcu, u 16,55 sati, kada je u prometu zaustavljen vozač bicikla, 53-godišnji hrvatski državljanin. Biciklistu je alkotestiranjem evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,00 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj propisna je novčana kazna od 500 kuna.

Pročitajte još