Ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca u slavonskim gradovima

Za nas glazbenike, posebice one koji su surađivali s našim Krunom, ovo je iznimno emotivan trenutak. Mi glazbenici između sebe pokrenuli smo ideju koju je prihvatio Grad Osijek i Osječko – baranjska županija koji su podržali ovaj mali, ali veličanstveni ispraćaj.” – započeo je obraćanje medijima Tihomir Slivka, u ime izvršnog odbora Hrvatske glazbene unije najavljujući u četvrtak, 19. studenoga na Trgu Ante Starčevića u Osijeku ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca glazbom u izvedbi slavonskih i baranjskih tamburaša.

Inicijativi osječke podružnice HGU pridružili su se, uz glazbenike iz Osijeka i glazbenici iz Đakova, Županije, Valpova, Slatine, Požege i Sopja i svi će u isto vrijeme, u vrijeme Kićinog posljednjeg ispraćaja na Krematoriju u Velikoj dvorani u Zagrebu, u 12 sati i 40 minuta, na svojim trgovima izvesti dvije skladbe.

 

Otišao je s mirisima jutra i Tamburaški rastanak, skladbe su koje ćemo svi izvesti u isto vrijeme, a glazba cijelog njegovog opusa čut će se na osječkom glavnom gradskom trgu do 21 sat gdje će na video zidu biti prikazane fotografije iz života našeg Krune.” – rekao je Slivka i dodao kako im se javljaju glazbenici iz cijele Hrvatske sa željom da isto učine u svojim gradovima.

 

Stožer civilne zaštite Osječko – baranjske županije izdao je suglasnost da se u svim gradovima i mjestima na području Osječko – baranjske županije održi glazbeni ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca. Događaji će na području županije biti organizirani u skladu s epidemiološkim mjerama, pa će na osječkom trgu biti maksimalno pedeset glazbenika, pridržavajući se mjere fizičke distance i obveze nošenja maski za lice. Građani su pozvani, da također u skladu s epidemiološkim mjerama, dođu na osječku promenadu u vrijeme ispraćaja i spuste cvijet u rijeku Dravu, za one koji se na promenadi zateknu bez cvijeta, Osječko – baranjska županija pripremila je ruže koje će moći Kići u čast pustiti da plove Dravom.

Pročitajte još