Odstrijelio jelena

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći s 19. na 20. listopada, u šumi „Seona Selva“, u lovištu, nepoznati je počinitelj odstrijelio jelena. Vlasniku tvrtke iz Gazije nastala je materijalna šteta u iznosi od 25 000 00 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

Ukrao viličar i miješalicu za beton

U noći s 5. na 6. listopada, u Osijeku nepoznati je počinitelj sa gradilišta tvrtke ukrao ručni viličar i miješalicu za beton. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Jedna prometna nesreća dogodila se na području Belog Manastira te po dvije na području Osijeka i Belišća.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 22. listopada, na području PU osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 5 vozača (2 osobnog automobila i 3 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 18,10 sati, u Velimirovcu, kada je u prometu zaustavljen 53-godišnji hrvatski državljanin iz Velimirovca, koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,22 grama po kilogramu.

U 21,25 sati u Osijeku, u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,07 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Foto: ilustracija

Pročitajte još