Kao da se to njih ne tiče??? U centru grada još puno starijih osoba, a huligani uništavaju oznake upozorenja

Jučer i prekjučer i svih ovih nekoliko dana od kada je započela ova ludnica s korona virusom pokušavamo djelovati da se ljudi ponašaju u skladu s mjerama civilne zaštite. Nažalost, u samo tih nekoliko dana u Hrvatskoj se broj povećava ogromnom brzinom i sa jednoznamenkastog broja već smo na 168 zaraženih. Svi se nadamo kako će mjere koje su uvedene polučiti rezultata, ali nažalost brojke govore nešto drugo. Sav trud kako Nacionalnog stožera, Vlade pa tako do stožera Osječko – baranjeske županije i do Grada Našica može biti uzaludan ako se pojedinci budu ponašali kako hoće.

Nažalost, danas smo mogli vidjeti kako puno starijih osoba i dalje odlazi u trgovine, šeću se i sjede po klupama kao da nije ništa i kao da se trenutna situacija njih ne tiče.

Isto tako moramo napomenuti kako smo se strašno i neugodno iznenadili danas kada smo na jednom od igrališta zatekli spaljen znak koji upozorava na ne korištenje. Očito je nekome dosadno i omalovažava rad struke i sve ono što mnogi pokušavaju učiniti kako bi se spriječila katastrofa. Ipak, u ovom slučaju moramo naglasiti kako su kamere zabilježile to, te da su i na nekim drugim mjestima kamere upaljene. Svi oni koji misle da će se moći ponašati kako ih je volja, neka se ne iznenade kada im policija pokuca na vata.

Također apeliramo na sve da se suzdrže od odlaska nepotrebnog u trgovine, jer robe ima i biti će. Ako baš moraju, držite se razmaka, maske i rukavice su preporučljive, a nije loše imati i nešto za dezinfekciju. Uz to svaki izlazak i povratak u svoje domove obilježite ponovnom dezinfekcijom, pranjem ruku, umivanjem i skidanjem odjeće na pranje.

Ovim putem ponovo, po ne znam koji put upozoravamo starije da ne izlaze van iz svojih kuća, da pozovu one mlađe da za njih obave ono što im u gradu treba te da ako nemaju nikoga tko bi im pomogao, neka se jave Crvenom križu. Isto tako apeliramo na roditelje da svojoj djeci objasne situaciju u kojoj se nalazimo, da im zabrane odlazak na igrališta, jer očito je kao se neki ne drže toga. Djeca su kao djeca, ali sva odgovornost je na njihovim roditeljima.

Za kraj držite se uputstva koja struka propisuje, pratite što se događa i nemojte zanemarivati sve upute koje su tu radi svih nas.

Pročitajte još