Pukla metalna konstrukcija s radnicima

Kako doznajemo iz PU soječko – baranjske jučer, 1. srpnja, oko 14,10 sati, u Čepinu, na gradilištu, prilikom izvođenja radova puknuo je kran u kojem su se nalazili 24-godišnji hrvatski državljanin iz Županje, 21-godišnji i 23-godišnji hrvatski državljanin iz Babine Grede. Prilikom podizanja korpe s kranom na visini oko 6 metara došlo je do puknuća metalnog produžetka krana. U tom trenutku u korpi su se nalazila 3 radnika. Ozlijeđeni radnici prevezeni su u Klinički bolnički centar Osijek gdje im je pružena liječnička pomoć i konstatirane teške tjelesne ozlijede.

Krađa goriva iz radnih strojeva

U vremenu od 30. lipnja na 1. srpnja, od 13,30 do 6 sati, u Popovcu, nepoznati počinitelj provalio je u hangar iz kojega je ukrao različite alate i gorivo iz više radnih strojeva. Pravnoj osobi iz Popovca nastala je materijalna šteta oko 5 000 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao bicikl

U periodu od 30. lipnja na 1. srpnja, u Bosutskoj ulici, u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je zaključan bicikl koji se nalazio ispred stambene zgrade. Vlasnici 57-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz Osijeka nastala je materijalna šteta oko 1 000 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronašao granatu

Jučer, 1. srpnja, u blizini mjesta Ivanovac, 51-godišnjak je tijekom obrade poljoprivrednog zemljišta pronašao pancirnu granatu kalibra 100 milimetara. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu iz razloga sigurnosti na mjestu pronalaska uništio je granatu.

 

Zapalio se kombajn – Izgorjela pšenica

U srijedu, 1. srpnja, oko 12,15 sati u blizini mjesta Paulin Dvor, prilikom vršenja pšenice došlo je do zapaljena kombajna. Vatra se proširila na usjev i tom prilikom izgorjelo je oko 22 hektra pšenice. Vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijek ugasili su požar. Na mjestu događaja očevid je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko – baranjske u suradnji s protupožarnim inspektorom te su utvrdili da je do požara došlo uslijed tehničke neispravnosti na kombajnu. Vlasniku 52-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Paulin Dvora, nastala je materijalna šteta oko 90 000 kuna.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede, a dvije prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Đakova dogodila se jedna prometna nesreća.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 1. srpnja na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 3 vozača (1 bicikla i 2 osobnog vozila) kojima je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 00,20 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 33-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Belog Manastira utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,34 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Pročitajte još