Aktivnosti za djecu tijekom ljetnih praznika

Ljetni su praznici, djeca odmaraju od školskih obaveza spremna za ljetne avanture. Vrijeme je za zabavne aktivnosti, a mi vam donosimo neke ideje kojima se mogu pridružiti i roditelji.

Kampiranje

Priredite svom djetetu malu kampersku avanturu na otvorenom, u dvorištu, voćnjaku… Postavite šator, naložite vatru i pecite sljezove kolačiće, pjevajte i svirajte oko vatre, hvatajte krijesnice…

Večer igara

Okupite sve članove obitelji i organizirajte večer društvenih igara. Društvena igra Čovječe, ne ljuti se bezvremenski je klasik koji svaka obitelj mora imati. Vrlo zabavna igra koja se igra u paru je Pictionary. Igra se u parovima, jedan partner crta zadani pojam, a drugi mora pogoditi o čemu se radi. Igrajte kartaške igre, Uno, Crni Petar, a nešto stariji mogu naučiti igrati i poker. Pripremite i puzzle sa što više dijelova i tako će se cijela obitelj moći priključiti slaganju.

Vožnja biciklom

Ako dijete još nije svladao vožnju biciklom, ljeto je idealno vrijeme da to nauči. Izaberite zanimljivu rutu kroz park, šumu, uz jezero i krenite na nezaboravnu vožnju.

Posjet zoološkom vrtu

Uvijek zanimljiva aktivnost je posjet Zoološkom vrtu gdje se djeca upoznaju s novim vrstama životinja i saznaju brojne zanimljivosti.

Dječja olimpijada

Organizirajte sportske aktivnosti za dijete i njegove prijatelje u svome dvorištu ili obližnjem parku. Trčanje, skok u dalj, potezanje konopa, nogomet, samo su neke od igara koje mogu zabaviti djecu. Izradite djeci prigodne medalje kao uspomenu na sudjelovanje.

Foto: ilustracija

Pročitajte još