Aktivan vikend Biciklističkog kluba Našice

Lijepo vrijeme i najavljeni događaji bili su poticaj za vikend prepun aktivnosti biciklista. Tako su u subotu nastupili na triatlonu Borovik. Triatlon je danas posebno poznat i jedan od najbrže rastućih sportova današnjice koji se sastoji od čak 3 discipline: plivanja, vožnje bicikla i trčanja, što je itekako zahtjevno. Boje kluba na triatlonu Borovik 2022.  branili su Antun Umiljanović i Sven Braz. Dok je Sven zbog pada završio na 47. mjestu, Antun je bez tehničkih problema završio na odličnom 5. mjestu!

Nedjelja je bila rezervirana za nacionalno prvenstvo u maratonu na području riječkog Grobnika, koji su vozili Adžić Ivan i Ljevar Marko. Uvjeti na stazi su bili ekstremni, visoke vrućine i tehnički spustevi, pa je Marko zauzeo 11. mjesto dok je Ivanu bolji rezultat izmakao zbog pogreške kod skretanja.

U Feričancima je Udruga ”Prijateljstvo” održala 7. biciklijadu u suorganizaciji Biciklističkog kluba Našice, koja je okupila stotinjak rekreativaca. Biciklijada je bila podjeljena na tri dužine (10km – 18km – 50km) a sama biciklijada je prošla bez većih poteškoća.

Pročitajte još