45. Solidarnost na dijelu – Crveni križ Našice

crveni1
crveni1

Gradsko društvo Crvenog križa Našice i ove godine će provesti zajedničku akciju HCK Solidarnost na dijelu, koja se održava pod motom ”Ne dvoji, za drugog izdvoji”.

Naša ovogodišnja akcija solidarnosti je 45. po redu, a provodi je svih 111 lokalnih društava Hrvatskog Crvenog križa, prikupljajući priloge za pomoć najpotrebitijima: starim, bolesnim i siromašnim osobama koje često žive same u svojim domovima. Dio sredstava prikupljenih u ovoj akciji objedinjuje se na nivou Hrvatskog Crvenog križa, te usmjerava za kupnju poklon-paketa namirnica i higijenskih potrepština kojim ih razveselimo uoči Božića. Ostatak sredstava se koristi kako bi se mogle posjetiti osobe koje žive u malim mjestima naše okoline – od Granica, Male Londžice, Vukojevaca i Rozmajerovca, Bokšić Luga, Poganovaca, Budimaca, Gazija, Branimirovca, a veliki im je problem stići i do liječnika. Prilikom obilazaka im se donosi potrebna odjeća, obuća, suđe, sanitetske potrepštine i osnovne namirnice.

{youtube}fjeRTMOyydU{/youtube}
25. listopada mladi volonteri iz osnovnih škola kralja Tomislava i Dore Pejačević biti će raspoređeni po lokacijama u gradu gdje će građanima nuditi bonove u vrijednosti od jedne kune i pet kuna. Mladi volonteri će na sebi imati oznake Hrvatskog Crvenog križa i NE IDU PO KUĆAMA!!

Osim dobrovoljnih priloga građani mogu donirati i materijalna dobra poput odjeće, obuće, hrane i higijene.

Pročitajte još