Prometna nesreća s teretnim vozilom

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske učer, 19. listopada, oko 17,45 sati, u Osijeku, na Južnoj obilaznici, dogodila se prometna nesreća. Vozač 51-godišnji mađarski državljanin upravljao je teretnim automobilom s prikolicom mađarskih registarskih oznaka u kojem je prevozio šećernu repu te se kretao smjerom jug – istok. Obavljenim očevidom utvrđeno da je do prometne nesreće došlo je zbog neprilagođene brzine kretanja vozila.

Vozač je izgubio nadzor nad vozilom te se prevrnuo preko ceste i rasuo teret koji je prevozio. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek i djelatnici cestarske službe koji su izvršili sanaciju ceste i rasutog tereta. Ozlijeđenom vozaču pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek te su mu konstatirane teške tjelesne ozlijede. U vremenu od 18 sati do 00,05 sata na tom dijelu ceste promet je preusmjeren i djelomično obustavljen.

 

Ukrao trimer

U vremenu o 15. do 17. rujna, u Petrijevcima, nepoznati počinitelj je iz dvorišta obiteljske kuće ukrao trimer za košenje trave s kojom se koristio 40-godišnji hrvatski državljanina. Pravnoj osobi iz Osijeka nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

 

Požar na traktoru

Jučer, 19. listopada, oko 11,40 sati, u mjestu Branjina, tijekom obavljanja poljoprivrednih radova zapalio se traktor, vlasništvo 26-godišnje hrvatske državljanke iz Branjine. Utvrđeno da je zbog tehničke neispravnosti došlo do zapaljenja u prostoru motora. Požar je ugasila vlasnica traktora, a nastala materijalna šteta iznosi oko 35 000 kuna.

 

Građanin pronašao projektil

Jučer, 19. listopada, oko 10 sati, u Osijeku, 56-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka prilikom izvođenja poljoprivrednih radova pronašao je projektil za bestrzajni top. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu iz razloga sigurnosti na mjestu pronalaska uništio je projektil.

 

Policija pronašla kradljivca

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 38-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova počinio kazneno djelo krađa. U vremenu od 18. listopada 2019. do 18. listopada 2020. u Đakovu, u više navrata 38-godišnjak je iz dvorišta obiteljske kuće ukrao 60 litara dizel goriva, više desetaka punih i praznih gajbi piva, nekoliko tisuća praznih plastičnih boca za povrat te desetak željeznih cijevi. Vlasniku 60-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Đakova nastala je materijalna šteta oko 10 000 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Policija razotkrila kradljivca

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 57-godišnja hrvatska državljanka iz Osijeka počinila kazneno djelo krađa. U vremenu od 1. do 13. listopada, u Osijeku, 57-godišnjakinja je ukrala dukate, nakit i novac. Vlasnici 80-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz Osijeka nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće dvije osobe su lako tjelesno ozlijeđene, jedna osoba je teško tjelesno ozlijeđena, a preostale tri prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a na području Belog Manastira, Đakova i Našica po jedna prometna nesreća.

 

Vozači u prometu

Jučer, 19. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 7 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 5 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 19 sati, u Zoljanu, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 38-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,96 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 12,46 sati na autocesti A5, između Đakova i Čepina, u prekoračenju brzine kretanja vozila zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Vozač je upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“ te je sa presretačem utvrđeno da se kretao brzinom od 204 km na sat. Za počinjeni prekršaj izrečena je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec.

 

Foto: ilustracija

Pročitajte još