Edukacija laika o pružanju prve pomoći za nogometne klubove

Kako smo nažalost svjedoci sve većeg broja ozljeda koje se događaju na sportskim terenima, a poneke završavaju i s ozbiljnim zdravstvenim posljedicama, Gradsko društvo Crvenog križa Našice, Podružnica Hrvatske udruge medicinskih sestara OŽB Našice i Društvo medicinskih tehničara gipsera HUMS-a odlučili su se na edukaciju članova nogometnih klubova o osnovnim znanjima prve pomoći kod povreda mišićno-koštanog sustava i postupcima spašavanja života.

Edukacija je namijenjena laicima tj. bilo kojem članu kluba koji prisustvuje na sportskom događaju kako bi se što prije mogli pružiti nedgodivi postupci prve pomoći.

Edukacija će se održati u prostorijama GDCK Našice koji će osigurati sav potreban materijal 11. ožujka 2019. godine s početkom u 18 sati, a predavači će biti članovi Podružnice HUMS-a OŽB Našice i Društva medicinskih tehničara gipsera HUMS-a koji će polaznike uputiti u najosnovnije postupke kod pružanja prve pomoći poput reanimacije i imobilizacije ozlijeđenih dijelova tijela.

Prva pomoć je čin spašavanja života ali je, također, odraz humanosti, altruizma i osjećaja za potrebe drugih ljudi. Nadamo se da zajedno možemo izgraditi bolje, kvalitetnije i sigurnije društvo.

Na edukaciju iz svakog kluba se pozivaju po dva člana, a edukacija za klubove je besplatna.

Nakon popunjavanja grupe, dogovarati će ostali termini.

Prijave na broj: 031/613-275 – Gradsko društvo Crvenog križa Našice ili na mail: [email protected]

Pročitajte još