„32 krunice za 32 godine” – I ove je godine karavana motociklista položila krunicu u Našicama

Povodom obilježavanja trideset jedne godišnjice sjećanja na početak Domovinskog rata, Moto klub 4. gardijske Split organizira tradicionalnu karavanu Hrvatskom pod nazivom „32 krunice za 32 godinu“ tijekom koje obilaze spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i pritom stavljaju krunicu.

Polaganjem krunica na spomen – obilježja diljem naše domovine odaje se počast svim žrtvama koji su ugradili svoj života za slobodu i neovisnost Hrvatske, a time se čuva dostojanstvo Domovinskog rata. U sklopu obilaska karavana Moto kluba 4. gardijske Split posjetila je i grad Našice, 8. put za redom, te su ih srdačno dočekali članovi Moto kluba Racing Našice uz podršku Grada.

Odavanje počasti svim žrtvama Domovinskog rata

Sudionike ove karavane u centru Našica kod spomenika Uskrsla Hrvatska dočekao je gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba koji je srdačno pozdravio ovu inicijativu, inicijativu koja snažno podupire promicanje istine o Domovinskom ratu.

„Drago mi je što smo i ove godine mogli ugostiti naše prijatelje iz Splita, predstavnike 4. gardijske brigade. Pozdravio bih i naš Moto klub „Racing” koji su domaćini već 8. godinu i velika nam je čast što su nas posjetili u svojoj karavani koja prolazi cijelom Hrvatskom i, što je najvažnije, time promiču istinu o Domovinskom ratu. Treba istaknuti kako Grad Našice ima 8 udruga proisteklih iz Domovinskog rata na koje smo izuzetno ponosni, a ponosni smo i na već spomenuti Moto klub koji, uz mnogobrojne humanitarne aktivnosti, ima niz događanja kojim obilježavaju najkrvaviji period moderne Hrvatske povijesti.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba te je još istaknuo kako je od izuzetne važnosti promicanje istine o Domovinskom ratu, posebno za mlade generacije koje dolaze da se takva stradanja nikada ne zaborave i ne ponove.

Zlatko Borojević, predsjednik Moto kluba 4. Gardijske Split objašnjava kako ovu akciju provode tradicionalno s ciljem odavanja počasti svim žrtvama koje su dale svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

„Ovo je 10. jubilarna karavana koju provodimo obilazeći spomenike Domovinskog rata te polažemo onoliko krunica koliko je godina naše brigade. Ovo je ujedno i povod za proslavu obljetnica svih drugih brigada koje su se osnivale nekako u ovo vrijeme.” – zaključio je Borojević.

Nakon što je položena 17. krunica molitvu je predvodio fra Stjepan Hrkač. Galeriju fotogarfija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još