Zlatnu šljivovicu ima Darko Cerovski

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU Zoljanu je jučer održana redovna izvještajno – izborna skupština Udruge voćara i vinogradara Našice na kojoj je proslavljen Dan udruge te su proglašeni rezultati 8. lokalnog i 5. međužupanijskog natjecanja u kvaliteti voćnih rakija i likera “Našice 2020.”

Predsjednik Udruge Darko Cerovski podnio je izvješće o radu u prošloj godini. Udruga je organizirala brojne edukacije, radionice na otvorenom, studijska putovanja u vinarije, putovanja na sajmove, sve kako bi educirali članove i pomogli im u proizvodnji i plasmanu njihovih proizvoda. U organizaciji Grada Našica i Udruge voćara i vinogradara održano je i ocjenjivanje voćnih rakija i likera i ocjenjivanje vina. Ukupni pobjednik 8. lokalnog i 5. međužupanijskog natjecanja je Darko Cerovski sa svojom šljivovicom. Zlata su još osvojili: Ivan Novak, Jozo Katavić, OPG Bogunović, Stanislav Jurčević i Veljko Pavić.

 

Predsjednik Cerovski osvrnuo se i na trenutnu situaciju vezanu uz koronavirus i rekao kako im je dosta poremetila planove. U drugom mjesecu su morali stati s radom Udruge, nije bilo nikakvih aktivnosti te se do sredine šestog mjeseca nisu mogle održati planirane aktivnosti. U izbornom dijelu skupštine Darko Cerovski ponovno je izabran za predsjednika te se svima zahvalio na povjerenju. 

Gradonačelnik Josip Miletić čestitao je svim voćarima i vinogradarima na kvalitetnom radu tijekom cijele godine. “Ove nagrade su jedan lijep plod rada članova Udruge, čestitam pobjednicima, a isto tako čestitam i zahvaljujem se njihovom predsjedniku Darku Cerovski na radu i zalaganju.” – rekao je Miletić uvjeren kako će se ovakve lijepe stvari nastaviti i u budućnosti. Čestitkama su se pridružili i predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba, Branka Grahovac iz Poljoprivredne savjetodavne službe, predstavnici udruga voćara iz drugih općina te predstavnici udruga s našeg područja s kojima domaćini uspješno surađuju.

 

Pročitajte još

Učitavanje...