Obilježen Svjetski dan turizma

Obilježavanje dana jednog od najvažnijih svjetskih gospodarskih sektora Svjetski dan turizma obilježen je jučer 27. rujna, a svrha tog dana jest podići svijest o ulozi turizma i pokazati kako on utječe na društvene, kulturne, političke i ekonomske vrijednosti u cijelom svijetu.

Održiviji, uključiviji i otporniji  turistički sektor

Podaci posljednjih deset godina za Hrvatsku prikazuju trend porasta noćenja i broja postelja sve do pretpandemijske 2019. Turizam je kao jedan od najvažnijih svjetskih gospodarskih sektora pretrpio mnoge udarce tijekom pandemije bolesti COVID-19. Ograničavanje putovanja, privremeno zatvaranje hotela, restorana i kafića, gubitak radnih mjesta, sve je to dovelo do ponovnog promišljanja o turizmu, što je ujedno i ovogodišnja tema Svjetskog dana turizma. To je i prilika da promislimo kako zajedno stvoriti održiviji, uključiviji i otporniji sektor.

“Promišljaj turizam”

Svjetski dan turizma 2022. se obilježava u mnogim destinacijama u Hrvatskoj tijekom listopada, a svakako provjerite ponudu za vikend koje su sada po pristupačnijim cijenama. Promislite kamo za vikend, provjerite ponudu i odaberite nešto od ponuđenih aktivnosti i doživljaja.

 

Izvor: DZS

Stric pivo

Pročitajte još