Zdravstveni turizam je više od standardnog turizma, za što OBŽ ima i potencijale i projekte

U Osijeku je jučer (13. listopada 2021. godine) počeo dvodnevni Kongres održivog razvoja zdravstvenog turizma, čiji su organizatori LUX Promocija i Glas Slavonije, a pokrovitelji Osječko – baranjska županija, Grad Osijek, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo turizma i sporta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i ACAP.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMESvečano otvaranje Kongresa održano je u dvorani Nadbiskupijskog vikarijata u Osijek, a uz predavače i ostale sudionike nazočni su bili župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić, ministrica turizma i sporta dr. sc. Nikolina Brnjac i gradonačelnik grada Osijeka Ivan Radić.

Osječko – baranjska županija ima veliki turistički potencijal

Župan Ivan Anušić uvodno je istaknuo kako je Osječko – baranjska županija proteklih godina napravila ozbiljne iskorake u razvoju turizma, u čemu značajnu ulogu ima Vlada RH te da je ministrica Nikolina Brnjac proteklih nekoliko mjeseci provela više kvalitetnih mjera koje se odnose na kontinentalni turizam.

„Prije četiri i po godine započeli smo s projektom razvoja turizma kao nove gospodarske grane Osječko – baranjske županije, a osnovali smo i Upravni odjel za kontinentalni turizam koji sa županijskom Turističkom zajednicom radi na tomu. Osječko – baranjska županija ima veliki turistički potencijal, što se potvrđuje i kroz kontinuirano povećanje broja gostiju. Istina, kao i svima drugima, pandemija je napravila određene probleme u turizmu, što nismo mogli predvidjeti, no nije nas zaustavila. Zdravstveni turizam je puno više od standardnih turističkih sadržaja i ponude, a i tu smo otišli značajno naprijed.” – rekao je župan Anušić.

Sinergijsko djelovanje županije, grada, ministarstava i Vlade RH mora zaživjeti kvalitetnijom turističkom ponudom OBŽ

Dodao da će novi KBC Osijek također biti u ponudi zdravstvenog turizma, a tu su i projekti geotermalnih izvora, za što je završena studija koja potvrđuje da naša županija ima potencijale za njihov razvoj. „Budućnost ovisi isključivo o nama, ništa se ne događa samo od sebe, a sinergijsko djelovanje županije, grada, ministarstava i Vlade RH mora zaživjeti kvalitetnijom turističkom ponudom OBŽ. U tom smjeru idemo, na dobrom smo putu, rezultati će se vrlo brzo vidjeti, a pozivam sve zainteresirane na suradnju na tom zajedničkom projektu.” – poručio je župan.

Ministrica Nikolina Brnjac rekla je kako ne možemo biti zadovoljni aktualnim pokazateljima o zdravstvenom turizmu, međutim smatra da Hrvatska sa svojim potencijalima i osobljem može imati daleko bolje rezultate. „Bit je da imamo cjelogodišnji turizam, a da se odmičemo od proizvoda sunca i mora, što nudi upravo zdravstveni turizam i svakako ćemo planirati sredstva za razvoj u tom smjeru.” – rekla je ministrica te potvrdila da su na tom segmentu značajni potencijali i projekti s područja Osječko – baranjske županije.

Gradonačelnik Ivan Radić kazao je kako Grad Osijek sa Županijom prepoznaje potencijale za razvoj turizma, pa tako i zdravstveni turizam.

Pročitajte još

Učitavanje...