Zbog nepažnje ukrali im novčanik i mobitel

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske tijekom jutarnjih sati 21. rujna, prilikom vožnje u autobusu na relaciji Zagreb – Osijek, nepoznati je počinitelj iskoristio nepažnju 47-godišnjaka te mu iz novčanika ukrao nekoliko tisuća kuna. U jutarnjim satima 22. rujna, nepoznati je počinitelj u ugostiteljskom objektu u Jelačićevoj ulici u Đakovu iskoristio nepažnju vlasnika te sa šanka ukrao mobitel vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 39-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijetnja i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. U poslijepodnevnim satima 20. rujna 39-godišnjak je ispred ulaza ustanove u Belom Manastiru prijetio zaštitaru i djelatnicima. Uhićen je i doveden u službene prostorije Policijske postaje Beli Manastir.

Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su pretragu doma i drugih prostora koje u Baranji koristi 39-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli više komada vojnog oružja, protuoklopnu i minobacačku minu, više kilograma eksploziva TNT I PEP 500, dimne i ručne bombe, aluminijske detonatore, više komada raznog streljiva i dijelova za oružje. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Ukraden bicikl

Nepoznati je počinitelj tijekom poslijepodnevnih sati 20. rujna iz prostora zdravstvene ustanove u Osijeku ukrao bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao pumpu za navodnjavanje

U noći s 19. na 20. rujna nepoznati je počinitelj u polju kod Velimirovca s traktora ukrao pumpu za navodnjavanje. Iz kamere u traktoru koji se nalazi o u blizini, ukrao je informatičku opremu. Ukupna materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar u Čepinu

Oko 15 sati 22. rujna došlo je do požara u garaži obiteljske kuće u Bilogorskoj ulici u Čepinu. Policijski službenici i inspektor zaštite od požara obavili su očevid na mjestu požara. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed dugotrajnog djelovanja tereta (automobilske gume i felge) na bočice pod tlakom (bočice spreja punjene plinom) došlo je do ekspanzije i eksplozije plina iz bočica, eksplozivnog odvajanja gornje metalne stjenke bočica, iskrenja te zapaljenja plina koji se proširio na gorive predmete. Izgorjela je krovna konstrukcija, a nagorjela su metalna vrata i zidovi. Materijalna šteta nastala vlasniku iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena su izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske i događaji u prometu

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šesnaest prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće četiri su osobe lakše ozlijeđene. Dvanaest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Šest se dogodilo na području Osijeka, po četiri na područjima Baranje i Đakova, a dvije na području Belišća.

Na području PU osječko – baranjske od 20. do 22. rujna policijski službenici zaustavili su dvadeset četiri vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (dvadeset tri vozača osobnih automobila, jedan vozač bicikla). Jedan vozač osobnog automobila odbio je alkotestiranje, a jedan vozač osobnog automobila odbio je ispitivanje na prisutnost droga u organizmu.

Od navedenog broja prekršaja upravljanja vozilom uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, u pojačanim mjerama, koje su provedene 21. i 22. rujna, policijski službenici evidentirali su 14 prekršaja i jedno odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 22. rujna u 00,55 sati, kada su u Đakovu zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova, uz prisutnost alkohola u krvi od 2,57 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U petak, 20. rujna, u 13,58 sati na raskrižju Kapelske i Risnjačke ulice u Osijeku dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač teretnog automobila, 49-godišnji hrvatski državljanina iz Višnjevca, upravljao je vozilom uz prisutnost alkohola u krvi od 0,69 grama po kilogramu.

U 22,15 sati 21. rujna sati u Širokom Polju dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Počinitelj, 27-godišnji hrvatski državljanin iz Širokog Polja, koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,29 grama po kilogramu, zadobio je lake tjelesne ozljede.

U 23,54 sati 21. rujna policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin iz Višnjevca, uz prisutnost alkohola u krvi od 2,03 grama po kilogramu. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U nedjelju, 22. rujna u 2,20 sati policijski službenici zaustavili su u Belom Manastiru osobni automobil kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,72 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pročitajte još